Έκτακτο-Τώρα: Στους 38,2ο C ο δείκτης δυσφορίας στο Λουτράκι και όχι μόνο

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι, σύμφωνα με την ομάδα PeloponneseWeather, αυτή την ώρα στην Κορινθία, ο δείκτης δυσφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας παρατήρησης του καιρού και των φυσικών φαινομένων, αυτή την ώρα (16:00 της 2ας Αυγούστου 2018) στην Κορινθία, ο δείκτης δυσφορίας είναι στους 38,2ο C. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, κάθε άνθρωπος αισθάνεται σαν να είναι η θερμοκρασία στους 38,2ο C!

 

Την κατάσταση αυτή διαμορφώνει η υψηλή υγρασία, που είναι σε επίπεδα άνω του 60%, επιδεινώνοντας την αίσθηση της θερμής ατμόσφαιρας. Το συγκεκριμένο φαινόμενο προβλέπουν από την ομάδα PeloponneseWeather, ότι θα υποχωρήσει από αύριο, αφού ο βορειοανατολικός άνεμος, που θα είναι μάλιστα ισχυρός, θα “ξηράνει” αρκετά την ατμόσφαιρα μειώνοντας αντίστοιχα και το δείκτη δυσφορίας… Υπομονή, λοιπόν.

 

Ωστόσο, μέχρι αύριο, καλό θα είναι οι ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, αλλά και όλοι όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις ή παθήσεις του αναπνευστικού κλπ., να επιλέξουν εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους ή τουλάχιστον να φροντίσουν οι οικείοι τους γι’ αυτό.