Εκτάκτως στο υπ. Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης

Τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζούγκερτζιν, κάλεσε εκτάκτως σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας.

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε δύο θέματα στον Τούρκο διπλωμάτη, όπως μετέδωσαν ΕΡΤ και ΑΠΕ επικαλούμενα διπλωματικές πηγές.

 

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός υπενθύμισε στον διπλωμάτη τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ και την ανάγκη να εφαρμόζει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί.

 

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρέσβης είπε ότι θα ενημερώσει τις Αρχές του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και η πολιτική αυτή δεν έχει αλλάξει.

 

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και διεμήνυσε στον Τούρκο διπλωμάτη ότι το συμφέρον των δυο χωρών είναι η εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη θέση ότι ενέργειες που υπονομεύουν αυτόν τον στόχο δεν είναι αποδεκτές και πρέπει να αποφεύγονται.

 

 

aftodioikisi.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ