Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές – Εκκενώνεται ο οικισμός Ντράσα

Το μέτωπο της Ντράσας, φαίνεται ότι παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και για τον λόγο αυτό πριν απο λίγα λεπτά αποφασίστηκε να εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός, με τους κατοίκους να κατευθύνονται στην Αλμυρή, όπου τους υποδέχεται ομάδα των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

 

Για την αναζωπύρωση στη Ντράσα, όπου επιχειρούν δύο αεροπλάνα, το πρόβλημα των αναζωπυρώσεων μοιάζει δευτερεύον αυτή την στιγμή, καθώς όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να “κοντρολάρουν” τα μεγάλα μέτωπα. Όμως οι αναζωπυρώσεις έρχονται και δημιουργούν νέες μεγάλες εστίες, από τις οποίες πάντα υπάρχει φόβος να ξεπηδήσουν νέα μέτωπα.

 

Ανησυχία υπάρχει ωστόσο για την πιθανότητα οι ενισχυμένοι άνεμοι να διαμορφώσουν ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο, στην περιοχή που ορίζεται από το ρέμα του Ξηριά, ανάμεσα στα Αθίκια και το Χιλιομόδι. Αυτή την στιγμή το μέτωπο που κατεβαίνει προς τα εκεί δεν μοιάζει απειλητικό, όμως, μια ξαφνική αναστροφή του αέρα υπάρχει κίνδυνος να περάσει την φωτιά στο Χιλιομόδι και να κινδυνέψει το δάσος της Φανερωμένης και το Μοναστήρι.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος Κορινθίων έχει ζητήσει από το Συντονιστικό Όργανο που διαχειρίζεται την πυρκαγιά να υπάρξουν παρεμβάσεις των πυροσβεστικών μέσων εκεί, ώστε να σβήσει το συγκεκριμένο μέτωπο και να μην κινδυνέψει να περάσει η φωτιά στην Τενέα.

 

Σε πολλά άλλα μέτωπα της φωτιάς η κατάσταση είναι σοβαρή. Το Γαλατάκι είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτω από το μοναστήρι του Αγίου Θεράποντα. Από εκεί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξεφύγει η φωτιά και να μπει στο δάσος της Σολυγείας.

 

Γενικότερα, η ένταση της φωτιάς πότε πέφτει και γεννά ελπίδες και πότε ενισχύεται, αφού οι άνεμοι δεν έχουν σταθερή ισχύ και κατεύθυνση γεγονός που καθιστά αδύνατο τον έλεγχο της φωτιάς.

 

korinthia.net