Εκτός κυβέρνησης η Αντωνοπούλου - Πιθανός ανασχηματισμός εν όψει

Εκτός κυβέρνησης έθεσε την Ράνια Αντωνοπούλου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά το σάλο που ξέσπασε για το γεγονός ότι εισέπραττε επιδότηση ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο.

 

Η δυσφορία του Πρωθυπουργού, που εκφράστηκε και από το τηλεφώνημα που έκανε στην υπουργό αλλά και οι οξύτατες αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν την κ. Αντωνοπούλου να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πριν από λίγο, την έκανε αποδεκτή.

 

Η ανακοίνωση: 

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της.

 

Πληροφορίες για ανασχηματισμό

Μπορεί ο ανασχηματισμός να μην ήταν στα άμεσα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, δεδομένης της αναταραχής που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό λόγω της υπόθεσης Novartis, αλλά και των ανοιχτών μετώπων στα εξωτερικά θέματα, ωστόσο η εξέλιξη με την Ράνια Αντωνοπούλου επισπεύδει την ανάγκη για αντικατάσταση υπουργών που κρίνεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, και μάλιστα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση επικαλείται το ηθικό πλεονέκτημα έναντι του παλαιού πολιτικού συστήματος.

 

Ο πρωθυπουργός πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τις επόμενες ημέρες και μένει να αποδειχθεί αν θα είναι μικρός ή μεγάλος. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τη Ράνια Αντωνοπούλου που τέθηκε εκτός κυβέρνησης, υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος από την Τετάρτη βρίσκεται στο νοσοκομείο με υπερκόπωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ