Ελλάδα-Πολωνία: Τεστ ενόψει των προκριματικών του Μουντομπάσκετ - Σπανούλης: «Δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει εγωισμός και ο στόχος, να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο» - Μπατίστ: «Guest» εμφάνιση στην προπόνηση της Εθνικής

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της Εθνικής Ελλάδας στο παρκέ ολοκληρώνεται. Η «επίσημη αγαπημένη» αντιμετωπίζει στις 20:00 (ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ) την Πολωνία στο Telekom Center Athens, στο πρώτο φιλικό τεστ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

 

Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο φιλικά που θα δώσει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της στο τέταρτο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Κύπρο, ενώ ακολουθούν τα εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουκρανία και η αναμέτρηση με την Ισπανία στο Telekom Center Athens, τα οποία έχουν χαρακτήρα τελικού.

 

Το σημερινό παιχνίδι με την Πολωνία αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τον Σπανούλη να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, να δει τον βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας της ομάδας και να δουλέψει πάνω στις λεπτομέρειες που θα χρειαστούν στα επίσημα παιχνίδια.

 

Σπανούλης: «Δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει εγωισμός και ο στόχος που έχουμε βάλει να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

 

Σπανούλης: «Δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει εγωισμός και ο στόχος που έχουμε βάλει να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

 

Γιώργος Σακελλάρης

 

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, εστίασε στον εγωισμό που πρέπει να βγάλει η Εθνική και έθεσε ως μοναδικό στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλης Σπανούλης, στάθηκε στην κακή εικόνα που είχε η γαλανόλευκη στις προηγούμενες ήττες και έδωσε το έναυσμα για την πρόκριση στο MundoBasket 2027.

 

Ακόμη, μίλησε για εγωισμό και υπογράμμισε πως υπάρχει κατανόηση για την απογοήτευση λόγω των κακών εμφανίσεων. Εν συνεχεία, υποστήριξε πως οι παίκτες του πρέπει να διαχειρίζονται τις διάφορες καταστάσεις και να βελτιώνονται παιχνίδι με το παιχνίδι.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

 

«Δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει ένας στόχος που έχουμε βάλει, να περάσουμε στο Παγκόσμιο. Μέσα σε αυτή τη διαδρομή όλοι ξέρουμε τη διαδικασία, θα υπάρχουν και καλέες και κακές στιγμές. Δεν μας άρεσε η εικόνα μας στο προηγούμενο παράθυρο, μην γελιόμαστε. Βέβαια το κάναμε πολύ μεγαλύτερο από δύο κακές εμφανίσεις. Το καταλαβαίνουμε, κανείς δεν θέλει να χάνει. Έγινε και πρέπει να οργανωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

 

Όλα είναι καλά, τα παιδιά καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα. Έχουμε μια εβδομάδα και κάτι παραπάνω να προετοιμαστούμε. Έχουμε στοχεύσει στο παιχνίδι με την Ουκρανία, προετοιμαζόμαστε γι αυτό το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο.

 

Έχω καταλάβει ότι σε κάθε παράθυρο οι ομάδες είναι διαφορετικές. Έχουμε 2 εβδομάδες να προετοιμαστούμε, έχουμε και 2 φιλικά που μας βοηθάνε πολύ. Έχουμε και την ποιότητα και τον εγωισμό να βγάλουμε μια καλύτερη εικόνα.

 

Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η Ουκρανία. Υπάρχει μόνο το πώς εμείς θα παρουσιαστούμε στην καλύτερη κατάσταση σωματικά και πνευματικά. Τα παιδιά δουλεύουν. Όλοι πήγαν διακοπές, όλοι ξεκουράστηκαν. Μετά από διακοπές θες μια εβδομάδα, 10 μέρες να βρεις τα πατήματά σου, οπότε έχουμε επικεντρώσει σε κάποια θέματα που θα μας βοηθήσουν.

 

Δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει εγωισμός και το ότι δεν μας άρεσε πώς παίξαμε στο τελευταίο παράθυρο. Μην επικεντρωνόμαστε μόνο στο κακό. Η ομάδα αυτή κέρδισε μετάλλιο πριν ένα χρόνο. Καλώς ή κακώς περιμένουμε 1-2 κακές εμφανίσεις για να φορτώσουμε τεράστια πίεση και καλά κάνουν πολλοί, αλλά εμένα δεν με αγγίζει αυτό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση των καταστάσεων, να αναλαμβάνεις ευθύνες, να βλέπεις τα λάθη σου και να βελτιώνεσαι.

 

Πάντα ένας προπονητής θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες ή όλους τους παίκτες. Επικεντρώνομαι σε αυτούς που είναι εδώ και αυτοί καταβάλουν τεράστια προσπάθεια».

 

Μπατίστ: «Guest» εμφάνιση στην προπόνηση της Εθνικής, αγκαλιά με Σπανούλη και... πρώην συμπαίκτες!

 

Μπατίστ: «Guest» εμφάνιση στην προπόνηση της Εθνικής, αγκαλιά με Σπανούλη και... πρώην συμπαίκτες!

 

Γιώργος Κούβαρης

 

 

Μια... έκπληξη περιλάμβανε η προπόνηση της εθνικής ομάδας μπάσκετ, καθώς επισκέφθηκε τους Έλληνες διεθνείς ο Μάικ Μπατίστ!

 

Ο Μάικ Μπατίστ βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθεί και εκείνος στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, αυτήν την φορά από ένα διαφορετικό μετερίζι, αυτό του βοηθού προπονητή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του στο «T-Center» ενόψει της έναρξης της «πράσινης» προετοιμασίας στις 24 Αυγούστου, ο «μπουλντόζας» επισκέφθηκε την προπόνηση της Εθνικής Ομάδας και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει σε πολύ ευχάριστο κλίμα με πολλούς, παλιούς γνώριμους.

Ανάμεσά τους φυσικά και ο Βασίλης Σπανούλης, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Euroleague στο Βερολίνο. Ο Μπατίστ αγκαλιάστηκε με όλους όπως επίσης και με τον Νικ Καλάθη, τον Δήμο Ντικούδη, τον Κώστα Τσαρτσαρή με τους οποίους ήταν επίσης συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό αλλά και μ' έναν... παλιό (αλλά και... επόμενο) αντίπαλό του, τον νυν αρχηγό της Εθνικής και του ΟλυμπιακούΚώστα Παπανικολάου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ