Ελληνικό δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό - 4 νεκροί 1 αγνοούμενος

Δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Αδάνων, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ένας ακόμη αγνοείται, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν στο σημείο της σύγκρουσης περισυλλέχθηκαν οι σοροί τεσσάρων εκ των πέντε αρχικά αγνοούμενων της σύγκρουσης.

 

Τα αίτια της σύγκρουσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου "ΕΦΕΣΟΣ" με το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη, παραμένουν, μέχρι στιγμής, αδιευκρίνιστα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Η σύγκρουση του ελληνικού δεξαμενόπλοιου "ΕΦΕΣΟΣ" με το τουρκικό αλιευτικό "Polatbey" σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί 15 ναυτικά μίλια από τον Καρατά Αδάνων. Το τάνκερ παραμένει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του Καρατά. 

 

Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων δεκατρείς Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος, που έχει αναποδογυρίσει, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

 

Σύμφωνα με το Anadolu, στην περιοχή επιχειρούν τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής με ομάδα κατάδυσης.

 

ΥΠΕΞ: Θλίψη και συλλυπητήρια για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας σύγκρουσης πλοίου με ελληνική σημαία και τουρκικού αλιευτικού σκάφους

 

Θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας της σύγκρουσης πλοίου με ελληνική σημαία και τουρκικού αλιευτικού σκάφους που έλαβε χώρα σήμερα, εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Στην ίδια ανάρτηση το ΥΠΕΞ εκφράζει επίσης ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ