Εμανουέλ Μακρόν: Μπορεί να χρειαστεί να στείλουμε δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία

Ανοικτό το ενδεχόμενο δυτικά στρατεύματα να αναπτυχθούν στην Ουκρανία αφήνει ο Εμανουέλ Μακρόν, αν και σημειώνει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπήρξε συναίνεση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τους ευρωπαίους εταίρους του.   

 

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αναλαμβάνουν δράση αντί να περιμένουν τη βοήθεια των ΗΠΑ», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Μακρόν κατά τη σύνοδο των 20 ηγετών που έγινε στο Παρίσι τη Δευτέρα (26/2) παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

 

Αναφερόμενος στην προστασία της ασφάλειας των Γάλλων, είπε ότι τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα επικρατήσει έναντι της Ουκρανίας», δήλωσε ο Μακρόν όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διάσκεψη στο Ελιζέ, ο Μακρόν προειδοποίησε ότι: «Υπάρχει μια αλλαγή στη στάση της Ρωσίας. Επιδιώκει να καταλάβει περαιτέρω έδαφος και στρέφει τα μάτια της όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, επομένως το Κρεμλίνο αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο».

 

Η συνάντηση του Μακρόν στο Ελιζέ επικεντρώθηκε σε πέντε βασικούς τομείς δράσης: κυβερνοάμυνα, κοινή παραγωγή στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, άμυνα των χωρών που απειλούνται άμεσα από τις ρωσικές επιθέσεις όπως η Μολδαβία, μεγαλύτερη στρατιωτική προστασία για την Ουκρανία στα σύνορά της με τη Λευκορωσία που υποστηρίζεται από το καθεστώς της Μόσχας, και απομάκρυνση των ναρκών από την εμπόλεμη χώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ