Εμβόλιο: Παίρνουν σειρά οι ηλικίες 60 ως 64 και 75 ως 79 ετών – Τα ραντεβού και οι ημερομηνίες

410.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα. Παραλήφθηκαν οι πρώτες 45.000 δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79. Οι ημερομηνίες έναρξης των εμβολιασμών.

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού συνεχίζονται και πλέον η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 ανοίγει για τις ηλικίες 60 ως 64 και 75 έως 79 ετών, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών.

 

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για τους 60 έως 64 ετών ανοίγει στις 10 Φεβρουαρίου και για τους 75 έως 79 στις 12 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 410.000 πολίτες, ποσοστό 3,9% του πληθυσμού και, όπως είπε, ήδη έχουν παραλειφθεί οι πρώτες 45.000 δόσεις του εμβολίου της Astra Zeneca.

 

15 Φεβρουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στους 60-64 ετών

 

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο αυτό στη χώρα μας, θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου, ανέφερε και εξήγησε πως θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που ήδη έχει δρομολογηθεί.

 

Μάλιστα, για την ηλικιακή ομάδα από 75 έως 79 ετών ο στόχος είναι να ξεκινήσει εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου. Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

 

750 εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο

 

Όπως είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους, στόχος είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα 750 εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων από 60 έως 64 και από 75 έως 79, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 1 εκατομμύριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ