Ένα μαγευτικό drone video για τη μικρή «Ελβετία της Κορινθίας»

Διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν χαρακτηριστεί ως Ελβετία ή ως αλπικά τοπία. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό μιας και διαθέτουν σπάνια ομορφιά που σου θυμίζει αυτή τη χώρα της Ευρώπης. Ένα από αυτά τα μέρη βρίσκεται στην Ορεινή Κορινθία και αποτελεί έναν ειδυλλιακό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Το φθινόπωρο δε, είναι ένα όνειρο λόγω των χρωμάτων που δημιουργεί η φύση σαν καλλιτέχνης. Ο λόγος, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, για τη Λίμνη Δόξα και τον Φενεό ή αλλιώς την «κορινθιακή Ελβετία», όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν. Οι εικόνες από ψηλά μιλούν από μόνες τους και σε κάνουν να βάζεις όλο και πιο σύντομα στο πρόγραμμά σου μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα προς τα εκεί.

 

Βόλτα από ψηλά στην «κορινθιακή Ελβετία»

 

Η λίμνη Δόξα είναι μια τεχνητή λίμνη κατασκευασμένη ανάμεσα στα βουνά Ζήρεια και Χελμός. Βρίσκεται ουσιαστικά στην ευρύτερη περιοχή του Φενεού περιστοιχισμένη από εννέα μαγικά χωριά που το καθένα έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το μέρος είναι τριγυρισμένο από πεύκα, έλατα και φυσικά βουνά δημιουργώντας ένα αλπικό τοπίο σε συνδυασμό με τα πράσινα νερά της λίμνης. Εκεί στα 900 μέτρα υψόμετρο, στον Αρχαίο Φενεό Κορινθίας, θα απολαύσεις την ατελείωτη ομορφιά του τοπίου και θα περάσεις μερικές μέρες χαλάρωσης και ηρεμίας. Η τεχνητή Λίμνη Δόξα βρίσκεται εκεί από το 1990 σε μια κατασκευή που στηρίχτηκε ουσιαστικά στον χείμαρρο Δόξα ο οποίος ρέει σε εκείνη την περιοχή.

 

Κάνοντας βόλτα στη λίμνη θα παρατηρήσεις ότι στο κέντρο της υπάρχει και ένα εκκλησάκι. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Φανούριο και έχεις πρόσβαση από την μία πλευρά της λίμνης. Αν ο καιρός και η διάθεσή σου το επιτρέπουν, μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου εκεί. Γύρω από τη λίμνη οι εικόνες θα σου θυμίσουν πραγματικά αλπικό τοπίο. Εκεί θα δεις να ζουν ελεύθερα άλογα που χάνονται μέσα στα δέντρα και σου δημιουργούν ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης.

 

Τip 1: Κάνε το γύρο της Λίμνης Δόξας με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο και μην διστάσεις να κάνεις πικ νικ, αν ο καιρός το επιτρέπει.

 

Σύντομη απόδραση στον Φενεό

 

Ο Φενεός είναι ένας ιδανικός για μια σύντομη απόδραση ακόμη και 48 ωρών μακριά από την Αθήνα. Ένα καταπράσινο τοπίο, πανέμορφα χωριά και οργανωμένα καταλύματα που θα απογειώσουν την διαμονή σου στην περιοχή. Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού κάνε μια στάση στο χωριό Ζαρούχλα. Αν είσαι κρεατοφάγος θα ενθουσιαστείς από τη γεύση και την ποιότητα των γεύσεων. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις παραδοσιακές σπιτικές πίτες.

 

Σε περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα θα βρεθείς σε ένα πανέμορφο αλπικό τοπίο που θα σου αφήσεις τις καλύτερες των εντυπώσεων…

 

Το βίντεο από το κανάλι Up Drones μας δίνει μια εικόνα από την ομορφιά της περιοχής…

 

 

 

Πώς θα πας στη Λίμνη Δόξα

 

Η πρόσβαση στη Λίμνη Δόξα από την Αθήνα δεν είναι δύσκολη. Καθώς πηγαίνεις από Αθήνα και οδηγώντας στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, θα στρίψεις για Στυμφαλία στο ύψος του Κιάτου. Αφού περάσεις από τη λίμνη Στυμφαλία και μετά από λίγα χιλιόμετρα ο δρόμος γίνεται ανηφορικός με στροφές καθώς πλησιάζεις το χωρίο Καστανιά. Λίγα χιλιόμετρα μετά την Καστανιά στα αριστερά σου θα αποκτήσεις μια πανοραμική θέα προς την μεγάλη κοιλάδα του Φενεού.

 

Περνώντας μέσα από τα χωριά Μοσιά και Μεσινόν, θα στρίψεις δεξιά προς Αρχαίο Φενεό και από εκεί σε ένα μόλις χιλιόμετρο θα αντικρίσεις την μικρή και πανέμορφη λίμνη. Μια σύντομη απόδραση που θα σου μείνει αξέχαστη…