Έναρξη με αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει στα σχολεία τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, όπου θα πραγματοποιηθεί και Αγιασμός. Από την πλευρά του Δήμου Κορινθίων όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

 

Σε συνέχεια σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Ειδικών -όπως ήδη ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων- μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

 

  • Οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Στις ηλικίες 15-18, έχει εμβολιαστεί το 28% των παιδιών, ενώ στις 12-15 το 14%.
  • Οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με δική τους ευθύνη και κόστος. Το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών (80%), σε συνδυασμό με ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει από το νέο κορωνοϊό προσφέρει μια κάλυψη του 90%.

 

Σε περίπτωση κρούσματος, όλο το τμήμα θα κάνει δυο rapid τεστ την εβδομάδα δωρεάν, ενώ οι εμβολιασμένοι μόνο self test. Τα παιδιά που κάθονται πιο κοντά στο μαθητή με κρούσμα θα κάνουν κάθε μέρα τεστ.

 

  • Το πρόσωπο που θα εντοπιστεί με κρούσμα COVID-19:
    • Απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες, καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
    • Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
  • Το τμήμα θα κλείνει εφόσον τα κρούσματα είναι το 50% συν 1 των μαθητών του τμήματος.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 

 

 

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί

 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ημέρα αυτή σας βρίσκει στα σχολεία σας, διότι επιστρέφετε στον φυσικό σας χώρο, στις αίθουσες διδασκαλίας κοντά στους ανθρώπους που θα σας δώσουν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεστε για να πορευτείτε σαν άνθρωποι αλλά και σαν επαγγελματίες μετέπειτα στη ζωή σας, τους δασκάλους σας.

 

Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη. Παρακολουθήσατε μαθήματα απομακρυσμένα για να διατηρήσετε την επαφή με το σχολείο και να μην διακοπεί η μαθησιακή διαδικασία  και τα καταφέρατε! Είμαι υπερήφανος θέλω να σας πω διότι, μέσα από τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας αναπτύξατε και εσείς άμυνες αλλά και ικανότητες κι αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία σας.

 

Το μέλλον του τόπου μας στηρίζεται σ εσάς, στη νέα γενιά και το σχολείο αποτελεί τον πυλώνα για τη διαμόρφωση σωστών πολιτών, ανθρώπων με ήθος, δυναμικότητα και ευαισθησίες.

 

Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους δασκάλους και καθηγητές, τους συλλόγους γονέων και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα διατηρήσουν το σχολικό περιβάλλον κατάλληλο και ασφαλές, προσφέροντας σας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης.

 

Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, υγεία και πρόοδο!

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων

 

Βασίλης Νανόπουλος