ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ COVID-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας

ΘΕΜΑ:  « ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ COVID-19 »

 

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για την χώρα μας, όπου τα μέτωπα είναι ανοιχτά και οι πληροφορίες καταιγιστικές, είναι εύλογος ο προβληματισμός και η ανησυχία των πολιτών.
Η πανδημία COVID-19, σε συνάρτηση με το ελλιπές σύστημα υγείας της χώρας μας, βαθαίνει την υγειονομική κρίση.

 

Μετά από πληροφορίες που δεχθήκαμε και αφορούν τον νομό Κορινθίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών, σε σχέση με τα τεστ COVID-19, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες κατεύθυνσης:

 

  • Η μοναδική και αξιόπιστη εργαστηριακή διάγνωση του νέου Κορονοϊού, με βάση το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, γίνεται με τη μέθοδο PCR.

 

  • Κάθε λήψη δείγματος γίνεται ΜΟΝΟ από ιατρό ειδικότητας που εμπλέκεται άμεσα στην διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου (Παθολόγος, Γενικός Ιατρός, Πνευμονολόγος, Παιδίατρος, ΩΡΛ, Εργαστηριακοί Ιατροί)

 

  • Οι ιατροί που επιθυμούν τη παροχή του τεστ πρέπει να καταθέτουν γραπτό αίτημα στον ΙΣΚ με όλες τις προδιαγραφές, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

 

  • Οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το τεστ να ερωτούν τον ιατρό τους για την αξιοπιστία των τεστ και να ζητούν το γραπτό έγγραφο που τους έχει χορηγηθεί από τον ΙΣΚ.
     

Σε περίπτωση αλλαγής οδηγιών και τακτικής από το Υπουργείο Υγείας θα υπάρξει άμεση ενημέρωσή σας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας οφείλει πρωτίστως να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και να προασπίσει τους πολίτες, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας.

 

 

                                                              Για το ΔΣ,

 

 

                 Πρόεδρος                                                                            Γραμματέας

   

     Χρυσοβαλάντης Μέλλος                                                        Παναγιώτης Φίλης

Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός                                                   Ακτινοδιαγνώστης