Ενισχύεται η αντιπυρική προστασία στα Γεράνεια Όρη

Δύο νέες ανοιχτές μεταλλικές υδατοδεξαμενές ανοικτού τύπου για την ενίσχυση της πυροπροστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εγκαταστάθηκαν στις περιοχές Άγιος Νικόλαος και Άγιος Γεώργιος, στους Αγίους Θεοδώρους ενώ το επόμενο διάστημα, αναμένεται να τοποθετηθεί ακόμη μία δεξαμενή στο Λουτράκι.

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις (3) μεταλλικές κυλινδρικές δεξαμενές αποθήκευσης νερού, για πυρόσβεση και χρήση νερού από επίγεια και εναέρια μέσα, χωρητικότητας 100 κυβικών μέτρων έκαστη, οι θέσεις των οποίων υποδείχθηκαν από τους αρμόδιους της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας.

 

Η «Προμήθεια και εγκατάσταση των ανοικτών μεταλλικών υδατοδεξαμενών» έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά σε 63 συνολικά δεξαμενές που θα τοποθετηθούν στις πέντε (5) τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

 

Ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης επισκέφθηκε το σημείο εγκατάστασης και δήλωσε σχετικά: «Τα Γεράνεια όρη αποτελούν σημαντικό πνεύμονα του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής και είναι απόλυτα αναγκαία η ανάληψη δράσεων προληπτικού χαρακτήρα, προκειμένου να προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τις νέες δεξαμενές ενισχύονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες στον τομέα της πυρόσβεσης με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

 

Με έμπρακτο τρόπο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφέρεια Πελοποννήσου - Peloponnese Region και ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας Παναγιώτης Ε. Νίκας βρίσκονται δίπλα μας στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο μας και τον ευχαριστούμε θερμά».