Ένταση στην ΑΣΟΕΕ - Χτύπησαν φοιτητή

Ένταση επικράτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το πρωί της Παρασκευής.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγγελίες από φοιτητές, άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Πρύτανη, την ώρα που αυτός απουσίαζε και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα.

 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε ένας φοιτητής. Ο πρύτανης αφού πληροφορήθηκε το περιστατικό, φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία.

 

Τα άτομα φέρεται στη συνέχεια να προκάλεσαν υλικές ζημιές στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος και να έγραψαν συνθήματα σε τοίχους της σχολής.

 

Υπενθυμίζεται ότι κλίμα έντασης έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην ΑΣΟΕΕ. Η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έφοδο στο κτίριο επί της Πατησίων, νωρίτερα αυτόν τον μήνα και είχε σφραγίσει υπό κατάληψη αίθουσες τις οποίες και παρέδωσε στην Πρυτανεία η οποία και αποφάσισε το κλείσιμο της σχολής για μια εβδομάδα μετά την αστυνομική επιχείρηση και μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

 

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εκείνης, φοιτητές έσπασαν την αλυσίδα και επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο όπου και κλήθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και επεισόδια.

 

athensvoice.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ