ΕΟΔΥ: 152 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Ένας νέος θάνατος

Στα 152 είναι τα κρούσματα σήμερα 8/8 στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση ένας νέος θάνατος καταγράφηκε.

 

 

Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 211. Συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 είναι 5.421. 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

 

Στο μεταξύ τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊό και τον ρυθμό μετάδοσής του κρούει η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

 

 

«Ό,τι γίνεται σήμερα θα τα δούμε περίπου σε 10 με 15 μέρες. Αν ξεκινήσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως. Είχαμε φτάσει στο 0,20 – 0,25 ήμασταν πολύ καλά το Μάιο. Ας ευχηθούμε ότι δε θα υπάρξει άλλη αύξηση. Πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε το σκόπελο» ανέφερε η κ. Παγώνη στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι δείκτης μεταδοτικότητας είναι στο ένα κι έχει ανοδική πορεία.

 

 

«Ανησυχούμε παρά πολύ, αλλά είμαστε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα» επισήμανε. Όπως εξήγησε, είναι δύσκολες οι ημέρες που διανύουμε, και θα είναι δύσκολες μέχρι τις 20 Αυγούστου γιατί όλοι θα βγουν, όλοι θα πάνε στα νησιά. «Χρειάζεται απόσταση πάνω από δύο μέτρα και μετά μάσκα και πλύσιμο χεριών» σημείωσε.

 

 

«Σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται μάσκα όλοι και μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός» δήλωσε η γιατρός. «Όσο περισσότερος πληθυσμός υπάρχει, τόσο περισσότερα τα κρούσματα εξήγησε για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

 

 

«Το εμβόλιο το ξεχνάμε για φέτος. Τα εμβόλια έχουν συγκεκριμένες φάσεις και πρέπει να είναι ασφαλή από το 2021 το εμβόλιο» πρόσθεσε η γιατρός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ