Έως 21 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στον δήμο Σικυωνίων

Τεράστιες ήταν οι καταστροφές που έγιναν στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία που σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ειδικά σε αγροτικές καλλιέργειες στα ορεινά του νομού. Η ζημιά δεν αφορά μόνο ολόκληρα κλαριά δέντρων, ειδικά ελαιόδεντρων, που έσπασαν απο την δύναμη του αέρα και του χαλαζιού, αλλά και τον καρπό που έμεινε πάνω στα δέντρα αλλά καταστράφηκε απο τα χτυπήματα. Ακόμα χειρότερο είναι πως φέτος όλοι οι παραγωγοί περίμεναν πως θα είχαν μια καλή χρονιά…

 

Όσοι ελαιοπαραγωγοί έπαθαν ζημιές από την χαλαζόπτωση θα μπορούν να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις για αποζημιώσεις, Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, δηλαδή για μόλις 13 ακόμα ημέρες.

 

Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του δήμου Σικυωνίων έγινε η σχετική αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ για την ζημιά σε φυτικό κεφάλαιο (Ελιές και άλλες καλλιέργειες) από χαλάζι και βροχόπτωση στις 4 Οκτωβρίου σε όλες τις κοινότητες του δήμου Σικυωνίων.

 

Έτσι όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να καταθέσουν δηλώσεις στο Δημαρχείο και τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι ΑΦΜ και αριθμός λογαριασμού τραπέζης ΙΒΑΝ.

 

Σημειώνεται ακόμη ότι τα τέλη εκτίμησης είναι δύο ευρώ ανα στρέμμα για αμπελοειδή και δέκα λεπτά (0,10) ανά δένδρο.

 

korinthia.net.gr