Επίδομα παιδιού Α21: Ανοικτή έως αύριο η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις. Και για τις παιδικές κατασκηνώσεις

 Πότε έρχονται οι πληρωμές

 

Επίδομα παιδιού Α21: Την Παρασκευή 10 Μαΐου κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα του επιδόματος παιδιού.

 

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου καταβλήθηκε στους δικαιούχους η πληρωμή της Α’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού. Η δόση αφορά τις αιτήσεις που είχαν γίνει μέχρι τις 11 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία είχε κλείσει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Με το κλείσιμο της πλατφόρμας ξεκίνησε η επεξεργασία αλλά και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024.

 

Ανοικτή και πάλι η πλατφόρμα για αιτήσεις

 

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοικτή έως αύριο η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Πότε έρχονται οι πληρωμές

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, από το πρωί της 29ης Μαρτίου η πλατφόρμα είναι και πάλι διαθέσιμη για νέες αιτήσεις. Για τις αιτήσεις που θα γίνουν μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, αυτή θα πληρωθεί στους δικαιούχους αναδρομικά.

 

Στις 10 Μαΐου 2024 θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

 

Όπως επισημαίνεται, η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 2ης διμηνιαίας δόσης για το 2024. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

 

Στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, ενώ απαραίτητοι είναι οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet.

 

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

 

Έλληνες πολίτες,

ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς,

πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ,

πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και ελβετοί πολίτες,

αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων,
ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών,

δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος,

πολίτες άλλων κρατών.

Οι ημερομηνίες πληρωμής

Η πληρωμή της πρώτης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου.
Η καταβολή της δεύτερης δόσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, μαζί με τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.
Η τρίτη δόση θα πληρωθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 θα καταβληθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.
Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024.
Η έκτη δόση θα εξοφληθεί παραδοσιακά πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου

 

ΔΥΠΑ: Λίγες μέρες ακόμη ανοιχτή η πλατφόρμα αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

 

ΔΥΠΑ: Λίγες μέρες ακόμη ανοιχτή η πλατφόρμα αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

ΔΥΠΑ:Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6 – 16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου

 

Άνοιξε από την περασμένη εβδομάδα η πλατφόρμα των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ.

 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν έως και την Κυριακή 12 Μαΐου.

 

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6 – 16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και πάνω.

 

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες μέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ