Επικίνδυνο κενό στο ιατρείο της Περαχώρας!

Η υγειονομική κατάσταση στην Περαχώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς το ιατρείο της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης τα τελευταία χρόνια. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έχει δημιουργήσει κενά στην παροχή υπηρεσιών Υγείας στην τοπική κοινότητα, καθώς ο γιατρός, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, δεν δίνει το παρών λόγω προσωπικών προβλημάτων. Αποτέλεσμα, οι κάτοικοι της Περαχώρας και των γύρω περιοχών, να αναγκάζονται να οδηγήσουν μέχρι το Κέντρο Υγείας, προκειμένου να εξεταστούν...

 

Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας, κ. Χρυσούλα Παππά, έχει αναλάβει δράση εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών και ανασφαλειών των κατοίκων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια ενός αναγκαίου διαλόγου, η κ. Παππά ζήτησε τη συνδρομή της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου, κ. Παρασκευής Σούκουλη.

 

Η κ. Παππά εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για την υγεία των κατοίκων της Περαχώρας και επισήμανε στην κ. Σούκουλη, την ανάγκη για άμεση δράση. Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου, πρότεινε τη μεταφορά ενός γιατρού από το Κέντρο Υγείας, στο οποίο ανήκει διοικητικά το ιατρείο της Περαχώρας, με σκοπό να καλυφθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα το κενό στην ιατρική κάλυψη. Ο γιατρός αυτός, θα παρευρίσκεται τουλάχιστον μία έως δύο φορές την εβδομάδα, εξασφαλίζοντας την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους.

 

Η διευθύντρια του Κ. Υ. Λουτρακίου, κ. Σούκουλη, έχει λάβει το αίτημα σοβαρά και εξετάζει τον τρόπο υλοποίησης της πρότασης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Loutraki365.gr, φαίνεται ότι η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους, δεν είναι μακριά, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής με ιατρό από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Τοπικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης (7/2), πρόκειται να συζητηθεί το αίτημα για τη διάθεση ενός γενικού ιατρού στο ιατρείο της Περαχώρας.

 

Ταυτόχρονα, η κ. Χρυσούλα Παππά, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Θανάση Μουζάκη, προγραμματίζουν από κοινού τον καθαρισμό του ιατρείου και του περιβάλλοντα χώρου στις επόμενες ημέρες.