Επιλογή Ευθύνης - Ώρα για Δράση: Ποιοί είμαστε, τι επιδιώκουμε, σε ποιους απευθυνόμαστε

 

Ανατρέχοντας στο 2019 και αναλογιζόμενοι τις συνθήκες και το πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής αρκετοί συνδημότες αποφάσισαν να εμπλακούν πιο ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και αναλογιζόμενοι την ευθύνη που μας αναλογούσε επιδιώξαμε, και σε πολλές περιπτώσεις καταφέραμε να συνεργαστούμε δημιουργώντας κοινές προτάσεις και ένα κοινό πολιτικό τόπο ασκώντας αντιπολίτευση. Στην πορεία δημιουργήθηκε η κοινή πεποίθηση ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από τα ελάχιστα στα οποία διαφοροποιούμασταν. 

 

Απέναντί μας άλλωστε είχαμε και έχουμε ένα πολιτικό καθεστώς που οφείλουμε να ανατρέψουμε. 

 

Η ανάγκη συνεργασίας προέκυψε όχι μόνο από εκλογικούς συσχετισμούς, μα κυρίως από την ανάγκη να δηλώσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την εκμαυλιστική λογική που έχει διαποτίσει την πολιτική ζωή του τόπου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπορούμε να συμβιβάσουμε τις όποιες διαφορές μας, έχοντας ως συνεκτικό στοιχείο την ανάγκη αλλαγής σελίδας της πολιτικής ζωής του τόπου. 

 

Σε αυτή την κατεύθυνση συναποφασίστηκε η συνεργασία των παρατάξεων με σκοπό τον σχηματισμό ενός νέου πολιτικού φορέα επιδιώκοντας τη συμμετοχή σε αυτόν όλων των υγιών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. 

 

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ 

 

Στόχος μας είναι να εκφράσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους δημότες οι οποίοι μας εμπιστεύονται ή θα μας εμπιστευτούν στο μέλλον. Τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο έξω από αυτό, μέσα στις τοπικές κοινωνίες με συμμετοχικές διαδικασίες. 

 

Θέλουμε ο συνδυασμός μας να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την συλλογή και ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα επιθυμούμε να λειτουργήσουμε ως φορέας που θα παρέχει την απαραίτητη υποδομή και οργάνωση για την επεξεργασία προτάσεων για τα προβλήματα του Δήμου. 

 

Επιδιώκουμε, μέσα από την οργανωμένη δράση μας να προσφέρουμε στους δημότες που συμφωνούν με το σχέδιό μας για μια «νέα σχέση με τον Δήμο», όλα εκείνα τα απαραίτητα αμφίδρομα μέσα ελεύθερης επικοινωνίας και έκφρασης ώστε να χτιστεί βήμα-βήμα από τα κάτω ένα δυναμικό Δίκτυο Δημοτών με διαρκώς μεγαλύτερη δυνατότητα επιρροής και παρέμβασης. 

 

Για δύο πράγματα δεσμευόμαστε, γιατί πιστεύουμε βαθιά στην δύναμη της συμμετοχικής Δημοκρατίας, σε αντίθεση με την λογική της ανάθεσης: 

 

Να δημιουργήσουμε την απαραίτητη υποδομή οριζόντιας επικοινωνίας και συναπόφασης, εκμεταλλευόμενοι το κάθε προσφερόμενο μέσο. 

 

Οι αιρετοί του συνδυασμού μας, να εκφράζουν στα Δημοτικά Συμβούλια και στα όργανα διοίκησης αποκλειστικά και μόνο τις αποφάσεις που θα παίρνονται από το Δίκτυο Δημοτών. 

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ 

 

Ο τόπος μας έχει ανάγκη μια καινούργια, δραστήρια και άφθαρτη Δημοτική Αρχή, προϊόν ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών και συναινέσεων, που θα αντιμετωπίσει με ρεαλισμό τα προβλήματα και θα δώσει λύσεις. 

 

Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση και εξέλιξη του Δήμου μας, ανατρέποντας κατεστημένες πρακτικές και αντιλήψεις. 

 

Προχωρούμε με όλες και όλους, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και χωρίς αποκλεισμούς. Στην δημιουργική αυτή διαδρομή θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε, με την συνεισφορά όλων των δημοτών που θα πλαισιώσουν τις ομάδες συνεργασίας, έναν οδικό χάρτη με προτεραιότητες για την ολοκλήρωση έργων που καθυστερούν και ταλαιπωρούν τους πολίτες που δικαίως διαμαρτύρονται, καθώς και νέων δράσεων που θα μας ωθήσουν σε μια νέα πορεία που έχει ανάγκη η πόλη μας, μακριά από κάθε παρακμιακή εποχή που πρέπει να λησμονήσουμε το συντομότερο. 

 

Η υλοποίηση όλων αυτών προϋποθέτει τη δέσμευση των παραγωγικών και πνευματικών-πολιτιστικών δυνάμεων του Δήμου. 

 

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία και συμπόρευση σε όλες και όλους που νοιώθουν ότι η συμμετοχή και έκφραση κάθε πολίτη είναι σημαντική . 

 

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς! 

Με τον καιρό να 'ναι κόντρα είναι τιμή να πετάς