Επιμελητήριο Κορίνθου: Εκδήλωση ενημέρωσης προγραμμάτων χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ) για επιχειρήσεις

Δύο νέα προγράμματα που θα προσφέρουν τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υφιστάμενων επιχειρήσεων, παρουσιαστήκαν χθες, Δευτέρα, 11/02/2019 στην κεντρική αίθουσα του επιμελητήριου Κορινθίας.

 

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑΤΣ/ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας παρουσίασαν τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση».

 

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: Ο προϊστάμενος της μονάδας Α3 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) ΕΠΑΝΕΚ κ. Χρήστος Καρακάσης και τα στελέχη κα. Σοφία Βισίλια και κα. Αργυρώ Φαλαγγά που μας ενημέρωσαν για την πορεία των τα δύο (2) ανοικτών προγραμμάτων «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμούς και Επιχειρούμε Έξω», η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) κα. Μάγδα Πετροπούλου και τα στελέχη κ. Λουκάς Σπηλιόπουλος και κ. Άγγελος Σταυρόπουλος, που παρουσίασαν τις δύο 2 νέες δράσεις.

 

Οι 2 δράσεις του ΕΠΑνΕΚ στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους ή να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

 

Ο Πρόεδρος του επιμελητήριου κ. Παναγιώτης Πιτσάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης τονίζοντας την ωριμότητα των νέων δράσεων, που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος, μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών, και της κατοχύρωσης της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, και μέσω της διασφάλισης της ανώνυμης αντικειμενική αξιολόγησης των προτάσεων.

 

Με αυτό τον τρόπο, σχολίασε ο κ. Πιτσάκης οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν πλέον αν αξίζει τον κόπο να μπουν στη διαδικασία καθώς η πρόταση που θα υποβάλουν θα κριθεί αντικειμενικά. Με αφορμή την παρουσία του κ. Καρακάση ο πρόεδρος κ. Πιτσάκης ζήτησε την αύξηση του προϋπολογισμού για τη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Διαχειριστικής, οι εγκεκριμένες προτάσεις από την ΠΕ Κορινθίας ήταν μόλις 29 ενώ έμειναν εκτός προτάσεις με πολύ υψηλή βαθμολογία.

 

Επίσης, ο κ. Πιτσάκης ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα της Εργαλειοθήκης Επιχειρηματικότητας καθώς προβλέπονται μόνο 60 εκ στο σύνολο της χώρας ενώ αναμένετε μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις των 3 κλάδων, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

«Εμείς σαν επιμελητήριο Κορινθίας είμαστε πάντα κοντά στα μέλη μας και στοχεύουμε στην έγκυρη και καίρια ενημέρωση σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή μη, έτσι ώστε να πετύχουμε τα μέγιστα οφέλη για το συμφέρον των μελών μας» ανέφερε ο πρόεδρος κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

 

Την ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος επιχειρηματιών και στη συζήτηση που ακολούθησε απευθύνθηκαν ερωτήσεις στους ομιλητές.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις βασικές προϋποθέσεις συμμέτοχης και επιπλέον πληροφορίες για τις δράσεις στο http://www.antagonistikotita.gr/ , στο www.diaxeiristiki.gr και στο www.korinthiacc.gr ή να επικοινωνήστε με το γραφείο της διαχειριστικής ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο επιμελητήριο Κορινθίας στο 2741024464 (924).