Επίσημο: Αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ, κεκλεισμένων το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση 3 βαθμών για τα όσα έγιναν στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό. Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων η ποινή, χωρίς κόσμο το ντέρμπι με την ΑΕΚ. 
 

Ανακοινώθηκε η απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό στην Τούμπα ύστερα από τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία. 

Το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής κατοχυρώθηκε στους ερυθρόλευκους (0-3), ενώ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον δικέφαλο του Βορρά από την βαθμολογία του στο πρωτάθλημα. Έτσι, η Θεσσαλονικείς από τους τους 52 πηγαίνουν στους 49 βαθμούς. Επίσης, ο ΠΑΟΚ θα παίξει τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια του χωρίς κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η Τούμπα θα είναι κλειστή στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στην ομάδα του Λουτσέσκου και την ΑΕΚ, όπως και στο ματς με τον Πανιώνιο στις 31/03 για την 27η αγωνιστική. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δικέφαλο του Βορρά. 

Η ποινή είναι εφέσιμη και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα επιχειρήσουν να «ρίξουν» την ποινή τους. 

Αναλυτικά: 

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής: 

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. 

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ . 
 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ