“Επιστροφή στο μέλλον” για το Λουτράκι της δεκαετίας του ’50

Την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, τις παραγωγές ελληνικών σειρών, απέδειξε γι’ ακόμη μια φορά ο τηλεοπτικός σταθμό Open του Ιβάν Σαββίδη, στην ελληνική σειρά “Έρωτας Φυγάς”, η οποία μεταδίδεται ήδη, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, θεωρούμενη ως επιτυχημένη.

 

Η υπόθεση της σειράς μυθοπλασίας εποχής του Open διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50, στα μετεμφυλιακά χρόνια της πληγωμένης Ελλάδας, σε ένα υποτιθέμενο χωριό της Μεσσηνίας. Κατά τον περυσινό πρώτο κύκλο λοιπόν, στο 83ο επεισόδιο κάποιος από τους ηθοποιούς υποτίθεται ότι διαβάζει μια “εφημερίδα της εποχής”. Το φύλλο της εφημερίδας έχει δημιουργηθεί βέβαια, από την παραγωγή, αφού πρέπει να έχει την αναγγελία γάμου δυο εκ των πρωταγωνιστών της σειράς…

 

Δίπλα όμως, ακριβώς και εντός πλαισίου φαίνεται ως δήθεν δημοσιευμένη μια δήθεν ανακοίνωση του “Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας”!, που είχε τη… φαεινή ιδέα να βάλει ο άνθρωπος που ανέλαβε να δημιουργήσει το… δήθεν “φύλλο της εφημερίδας”.

 

Με μια διαφορά… Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας συστάθηκε με το πρόγραμμα “Καποδίστριας” το 1999, όπως όλοι γνωρίζουν και λειτούργησε με αυτή τη μορφή έως το 2010, οπότε και έλαβε τη σημερινή μορφή του με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Όσο για τη δεκαετία του ’50, σύμφωνα με την απλή αριθμητική απέμενε… μισός περίπου, αιώνας για την εφαρμογή του προγράμματος “Καποδίστριας”… Άρα, οι ήρωες της σειράς “Έρωτας Φυγάς” ήταν αδύνατον να ενημερωθούν τη δεκαετία του ’50, για τις εξελίξεις του 1999. Εκτός αν πρόκειται για sequel της γνωστής ταινίας “Επιστροφή στο μέλλον”