Επιτάφιος στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για 5η φορά τα τελευταία 62 χρόνια

Για 5η φορά τα τελευταία 62 χρόνια θα γίνει σήμερα η περιφορά του Επιταφίου εντός των τειχών της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου, στην Κύπρο.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η ανακοίνωση σχετικά με το τελετουργικό έχει ως εξής:

 

Η Ακολουθία του Επιταφίου θα τελεστεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, στην εντός των τειχών πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «η Μητρόπολη και η ομάδα πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» ενημερώνουν το κοινό ότι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 6 Απριλίου 2018, θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου».

 

Συγκεκριμένα «στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ακολουθία της ταφής του Χριστού και από εκείνη την ώρα οι πιστοί μπορούν αν προσέρχονται για προσκύνηση του Επιταφίου. Στη συνέχεια θα τελεστεί στις 4:30 το απόγευμα η ακολουθία του Επιταφίου και στις 6:30 το βράδυ η περιφορά του Επιταφίου στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία από όλες τις πόλεις. Από το Παραλίμνι η αναχώρηση θα γίνει από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις 15:30 το μεσημέρι, από τη Λάρνακα από το χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις 15.00 το μεσημέρι, από τη Λεμεσό η αναχώρηση θα γίνει στη 13.30 από τον Αγιο Γεώργιο Χαβούζας, από την Πάφο η αναχώρηση θα γίνει στη 13.00 το μεσημέρι από το Παφιακό γήπεδο και από τη Λευκωσία η αναχώρηση θα γίνει στις 14.30 από το Κέντρο Χειροτεχνίας».

Σημειώνεται ότι για πρώτη περιφορά Επιταφίου μετά από 57 χρόνια έγινε στην Αμμόχωστο το 2014.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ