Έρευνα της Uefa για την επίθεση οπαδών της Λίβερπουλ σε λεωφορείο της Σίτι

Η Uefa επιβεβαίωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για την επίθεση οπαδών της Λίβερπουλ στο λεωφορείο της Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Τετάρτης.

 

 

Το λεωφορείο δέχθηκε επίθεση στον φρόμο προς τον Άνφιλντ πριν από την έναρξη του αγώνα και η ζημιά ήταν τέτοια που η Σίτι κάλεσε άλλο όχημα για να μεταφέρει τους παίκτες μετά το τέλος του ματς.

 

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 31 Μαίου, μετά τον τελικό του Champions League στο Κίεβο.

 

Η αστυνομία του Μερσεΐσάιντ δήλωσε ότι δύο από τους αξιωματικούς της τραυματίστηκαν στην επίθεση των οπαδών και η Uefa αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα.

 

Η Λίβερπουλ, με επίσημη ανακοίνωσή της ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και καταδίκασε τη συμπεριφορά των οπαδών ως «εντελώς απαράδεκτη».

 

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, ήταν εξοργισμένος με την έλλειψη ασφάλειας και μετά το σφύριγμα της λήξης είπε ότι δεν περίμενε ποτέ να έχουν τέτοια συμπεριφορά οι φίλαθλοι μιας ομάδας «υψηλού κύρους».

 

«Χθες μου είπατε ότι είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο Γκουαρδιόλα. «Κανονικά όταν η αστυνομία ξέρει ότι κάτι πρόκειται να συμβεί, προσπαθεί να το αποτρέψει».

 

«Δεν το περίμενα από τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Πριν από ένα χρόνο, κάτι συνέβη στο Ντόρτμουντ», πρόσθεσε ο Γκουαρδιόλα, αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ.

 

«Δεν είναι η Λίβερπουλ υπεύθυνοι, είναι κάποιοι άνθρωποι, λίγοι, και ελπίζω κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί».

 

reader.gr