Εργαστήρι ρομποτικής δημιουργεί το Επιμελητήριο Κορινθίας!

Με αφορμή την ουσιαστική συζήτηση για την υλοποίηση της δράσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας “Korinthian Rombo Chamber”, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 14 Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας και εκπροσώπων των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας.

 

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας, Αλέξανδρος Αντωνίου, από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κορινθίας ο διευθυντής, Ιωάννης Φειδάς, ο προϊστάμενος του τμήματος πληροφορικής Χρήστος Βεγίρης και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, Ανίτα Τσαπάλου. Ο Τεχνολόγος Πληροφορικής και Δικτύων, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων Επιπέδου Β’, υπ. Δρ. Παν. Πελοποννήσου, Βασίλης Μπαλάφας, υποστηρικτικά έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την καλύτερη υλοποίηση της δράσης.

 

Το Επιμελητήριο Κορινθίας στο πλαίσιο της προσπάθειας σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση και την εξοικείωση των μαθητών στις νέες τεχνολογίες προτίθεται να δημιουργήσει εργαστήριο ρομποτικής.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προτάθηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες για τη δυνατότητα και τις προοπτικές κοινών δράσεων. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια ότι το επιμελητήριο έχει την πρόθεση να καλύψει όλο το κόστος της δημιουργίας εργαστηρίου ρομποτικής, ώστε να είναι διαθέσιμο από τους μαθητές όλου του νομού. Το εργαστήριο θα διαθέτει εκπαιδευτικά kits, υπολογιστές και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του. Σκοπός να εισαχθούν οι μαθητές στον κόσμο των νέων τεχνολογιών.
Επίσης εξέφρασε τη διάθεση για τη στήριξη αυτής της ιδέας, που ενισχύει μελλοντικά την επιχειρηματικότητα του νομού. Όλοι οι παρόντες συμφώνησαν και αποδέχτηκαν την πρόταση συνεργασίας.

 

Οι στόχοι της δράσης “Korinthia Rombo Chamber” είναι:

 

1. Η ανάδειξη και στήριξη μαθητών, ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους, ώστε να μπορούν να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στον συγκεκριμένο τομέα.

 

2. Η γνωριμία του εν δυνάμει μελλοντικού ανθρώπινου δυναμικού με τις νέες τεχνολογίες.

 

3. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας ψηφιακής εποχής που συνδέονται άμεσα με την ψηφιακή τεχνολογία, έννοιες όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), τη σημασία των Big Data, την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνη (AI), τα Ψηφιακά Νομίσματα, τις Ψηφιακές δεξιότητες και τα νέα επαγγέλματα.

 

4. Η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της Κορινθίας, με στόχο την ανίχνευση μελλοντικών συνεργασιών.

 

5. Η δημιουργία ομάδας από τα σχολεία του νομού, με στόχο την εκπροσώπηση σε διεθνείς διαγωνισμούς.

 

korinthia.net.gr