Εργαστήρι Ρομποτικής για τα σχολεία της Κορινθίας

Κάθε χρόνο μία ξεχωριστή δράση από το Επιμελητήριο της Κορινθίας, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα ζωντανό οργανισμό, δημιουργίας και επιχειρηματικότητας. Ήρθε η ώρα το Επιμελητήριο να συνδεθεί με την εκπαίδευση και την νέα γενιά, κάνοντας σημαντικά βήματα στο μέλλον. Το 2020 το Επιμελητήριο θα λειτουργήσει «Εργαστήρι Ρομποτικής», εξοπλισμένο άρτια και ελεύθερα διαθέσιμο σε όλα τα σχολεία της Κορινθίας. Το ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, βραβεύοντας την ομάδα ρομποτικής AEGAGROS του Λυκείου Ξυλοκάστρου.

 

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, δημιούργησε ενθουσιασμό, στον χώρο της εκπαίδευσης, αφου για πρώτη φορά θα υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, υψηλών προδιαγραφών, για να μπορούν οι μαθητές όλων των σχολείων του νομού να εκπαιδευθούν αλλά και να κάνουν πράξη τα όνειρα τους. Είναι ίσως το μοναδικό επιμελητήριο στην χώρα που μπαίνει τόσο δυναμικά στον χώρο της εκπαίδευσης και μάλιστα παρέχοντας τεχνολογία, εξοπλισμό αλλά και χώρο για να μπορούν μαθητές και καθηγητές να βάλουν την ρομποτική στην ζωή των παιδιών. Να τονιστεί ότι το επιμελητήριο αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα καλύψουν όλα τα έξοδα συμμετοχής της ομάδας των μαθητών του Ξυλοκάστρου στο παγκόσμιο διαγωνισμού ρομποτικής!

 

hlektra.grTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.