Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου: Ανακοίνωση για την 17η Νοέμβρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου με αφορμή την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην Παγκορινθιακή στάση εργασίας που κήρυξε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για σήμερα Παρασκευή 16/11/2018  από 13:00 έως 14:00 το μεσημέρι και 21:00 έως 22:00 το απόγευμα.
 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

 

Προς Διοικήσεις Σωματείων-Μελών Ε.Κ. Κορίνθου

 

(Για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων του χώρου εργασίας τους)

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

 

Στις 17 Νοεμβρίου 1973 μετά από 7 χρόνια καταπίεσης, καταστολής και ανέχειας, έγινε το καθοριστικό βήμα για την ανατροπή της κατάστασης. Για την ανατροπή της χούντας. 

 

Μεγάλη ομάδα φοιτητών και σπουδαστών, με διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και συλλαλητήρια οδήγησαν το κίνημα προς την εξέγερση η οποία κορυφώθηκε με τη δυναμική συμμετοχή του λαού. Κυρίαρχο και πάγιο αίτημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία». 

 

Η χούντα των συνταγματαρχών αντέδρασε με τον μοναδικό τρόπο που ήξερε . Με την βία.νΔυνάμεις αστυνομίας και στρατού κατευθύνθηκαν σε κατά μέτωπο επίθεση στον κόσμο. Ενώ οι φοιτητές από τον ραδιοφωνικό σταθμό καλούσαν σε βοήθεια για φάρμακα και αποκαλούσαν τους φαντάρους στα άρματα «αδέλφια μας» ελεύθεροι σκοπευτές από γειτονικές ταράτσες είχαν ανοίξει πυρ. Ακλούθησε αιματοχυσία το πρωί της 17 Νοεμβρίου με αποκορύφωμα την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του πολυτεχνείου. 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

 

Το αίτημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» είναι ακόμη και σήμερα 45 χρόνια μετά επίκαιρο. Οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και η συνέχιση της λιτότητας από την παρούσα, οδηγούν τους νέους μας στον δρόμο της ξενιτιάς, τους μεσήλικες στην θλίψη και την ντροπή αφού δεν μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα στις οικογένειες τους και τους ηλικιωμένους στην δυσμενέστατη θέση, την φτώχεια και ανέχεια.

 

 

Η Παιδεία ανά τακτικά διαστήματα , σύμφωνα με τις ορέξεις του εκάστοτε υπουργού , αλλάζει συνήθως προς την χείριστη κατεύθυνση, προωθώντας το πρότυπο του καλού «παπαγάλου» και όχι της ουσιαστικής μάθησης ούτε της ελεύθερης σκέψης. Συνεπαγωγικά ζώντας αυτές τις συνθήκες, η Ελευθερία παραμένει ως απλή λέξη στην καθημερινότητα μας και όχι ως ουσία. 

 

Οι εφιαλτικές μνήμες που μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας και στην ψυχή μας , δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αλλοιωθούν. Οφείλουμε όλες και όλοι να αντισταθούμε σε κάθε μορφή κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας ,σε κάθε μορφή διαστρέβλωσης της ιστορίας του ελληνικού λαού. Γιατί; Για να μην πέσουν στο κενό οι αιματοβαμμένοι αγώνες του παρελθόντος.

 

 

Πρωταρχικό μας μέλημα πρέπει να είναι η επικράτηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας. Η αλληλεγγύη θα πρέπει να γίνει αυτόματη σκέψη για τον καθένα μας. Η διεκδίκηση για κάθε είδους δικαίωμα θα πρέπει να φλέγει το μυαλό . Κάθε ψυχή.

 

 

Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι σε κάθε εξαθλίωση. Οι λέξεις «Δημοκρατία» και «Ελευθερία» ας πυρώσουν μέσα μας και ας ξεχυθούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε το δικό μας ψωμί, τη δίκαιη παιδεία, την πραγματική ελευθερία. Το ραντεβού είναι για τις 28 του μήνα στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία. 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

 

Οφείλουμε να τιμήσουμε τους αγώνες τους. Για τους νεκρούς μας. Για την ισότητα για την ελευθερία, για την δημοκρατία. 

 

Συναδέλφισες, συνάδελφοι για όλους τους παραπάνω λόγους, τιμώντας τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου σας ΚΑΛΟΥΜΕ να πάρετε μέρος στην Παγκορινθιακή στάση εργασίας που κήρυξε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11/2018. H στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από 13:00 έως 14:00 το μεσημέρι και 21:00 έως 22:00 το απόγευμα. 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ