Εργαζόμενοι του Δήμου Λουτρακίου: "Δύο χρόνια μετά, τα ίδια προβλήματα!"

Απάντηση προς κάθε κατεύθυνση δίνουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, οι οποίοι αφ' ενός τονίζουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή και αφ' ετέρου σε δημοτικούς συμβούλους που τους "λοιδορούν" χωρίς να έχουν ουσιαστική ενημέρωση...

 

Αναλυτικά:

 

Το τελευταίο καιρό βλέπουμε τα τοπικά ΜΜΕ να ασχολούνται ενδελεχώς με το θέμα της καθαριότητας στο Δήμο μας . Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τα ρεπορτάζ είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας σε μια πόλη που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Ως Δ.Σ σας παραθέτουμε κάποια στοιχειά για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα που μας αφορά.

 

1. Στον τομέα ανακύκλωσης υπάρχει μόνο 1 απορριμματοφόρο για περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών για όλο τον Δήμο (Λουτράκι- Αγ. Θεόδωροι.-Περαχώρα-Ίσθμια- Καλαμάκι –οικισμοί)και η εναπόθεση γίνεται στο ΚΔΑΥ Μπολατίου.

 

2. Τα απορριμματοφόρα που κάνουν την περισυλλογή τόνων σκουπιδιών σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο είναι (6) έξι κάνοντας πολλά οδομετρικά χιλιόμετρα , και μαζεύοντας τόνων σκουπιδιών.

 

3. Το προσωπικό (εργάτες ) καθαριότητας είναι 22 συνάδελφοι από τους οποίους οι 14 είναι στα απορριμματοφόρα, άρα μας μένουν 8 για τον οδοκαθαρισμό όλου του Δήμου και των ακτών.

 

4. Τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα έργου για να κινηθούν πρέπει να υπάρχουν 40 οδηγοί και χειριστές αλλά, δυστυχώς είμαστε μόνο 22 οδηγοί-χειριστές

 

5. Οι Δήμοι Πανελλαδικά προκήρυξαν θέσεις μονίμου προσωπικού και ο Δήμος μας έκρινε ότι με 2 οδηγούς και 5 εργάτες θα έλυνε τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό. Όπως όλοι γνωρίζουμε σε κάθε υπηρεσία υπάρχει μια ιεραρχία που καλείτε να λειτουργεί με υπευθυνότητα , οργάνωση, πλάνο, ενημέρωση, κάλυψη των αναγκών και προστασία των θέσεων προσωπικού.

 

Θέλουμε να γίνει σαφές πως οι εργαζόμενοι είναι ο τελευταίος κρίκος. Όσο για εκείνους που επιθυμούν να δρομολογήσουν ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με γνώμονα το ατομικό και όχι το δημόσιο συμφέρον ,αφήνοντας το Δήμο ενδεχομένως στη σημερινή εγκατάλειψη για να γίνει ήπια η μετάβαση σε ιδιωτικά χεριά να είναι σίγουροι ότι η αντίδραση θα είναι μαζική.

 

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. (ΛΟΥΤΡΑΚΙ 31/8/2018)

 

To συγκεκριμένο δελτίο τύπου εκδόθηκε πριν δύο χρόνια.

 

Στο διάστημα που μεσολάβησε , δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη διαφοροποίηση στα προαναφερόμενα και αυτό γιατί, η Δημοτική αρχή δεν έκανε χρήση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) 2018 που της επέτρεπε προσλήψεις περισσοτέρων θέσεων στην καθαριότητα με αποτέλεσμα, το πρόβλημα να διογκώνεται και οι εργαζόμενοι να είναι ο ΄΄σάκος του μποξ΄΄, δεχόμενοι γενικευμένες υβριστικές επιθέσεις .

 

Σε κάθε οργανωμένη υπηρεσία μπορεί οποιοσδήποτε να απευθυνθεί , όταν τεκμηριωμένα οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

 

Το ίδιο ισχύει για κάθε εκλεγμένο που λοιδορεί δημόσια τους υπαλλήλους, προσβάλλοντας το σύνολο των εργαζομένων.

 

Θεωρούμε ότι όποιος αιρετός θέλει να ενημερωθεί πραγματικά για τα προβλήματα της καθαριότητας  έχει τη δυνατότητα να πάρει τις απαντήσεις από το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου.

 

Κάθε άλλη τακτική μας βρίσκει αντίθετους και μας δημιουργεί ερωτηματικά.

 

Από Δ.Σ