Έρχεται δύσκολη νύχτα στις Κεχριές - Δεν εκκενώνεται το Σοφικό

Ατελείωτη είναι η μάχη που δίνουν οι άντρες της Πυροσβεστικής με την φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, με τις προβλέψεις των επιτελών να καταλήγουν, πως σίγουρα θα χρειαστεί και το επόμενο 24ωρο για να μπορέσουν να την περιορίσουν...

 

Οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με το πευκόφυτο της περιοχής, αναζωπυρώνουν σε δεκάδες σημεία την πυρκαγιά, προκαλώντας και διασπορά δυνάμεων και νέες ανησυχίες στους κατοίκους και στους δεκάδες μικρούς οικισμούς της περιοχής, από όπου έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει η καταστροφική φωτιά.

 

Ήδη από τις 4 το απόγευμα εκκενώθηκε και έβδομος κατά σειρά οικισμός, αυτή την φορά στην Ντράσσα κοντά στο Γαλατάκι, όπου οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού και ευτυχώς κατάφερε να αποτρέψει η Πυροσβεστική εκεί νέες καταστροφές. Οι κάτοικοι εγκαίρως και με ασφάλεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο όπως και οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Αγίου Θεράποντος στην ίδια περιοχή, που επίσης εκκενώθηκε. Αργότερα το απόγευμα χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση και στην κατασκήνωση "Ράντζο".

 

Ζημιές έχουν δυστυχώς προκληθεί σε σπίτια στα Αθίκια, στο Αλαμάνο και στο Γαλατάκι, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει πλήρης καταγραφή, ενώ η έκταση της φωτιάς που ξέσπασε χθες στις Κεχριές είναι τεράστια αφού μέχρι το βράδυ είχε φράσει στον Άγιο Ιωάννη, στα δυτικά του Σοφικού.

 

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν με νέες ενισχύσεις που δέχτηκαν, συνολικά 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. 

 

ής και ένα της ΕΛ.ΑΣ. και συνέδραμαν και 2 ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού. Επίσης μεγάλη βοήθεια προσφέρουν πλήθος από εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το βράδυ σχεδιάζεται όπως και χθες το βράδυ η αποστολή αντίστοιχης και ίσως μεγαλύτερης επίγειας δύναμης για την αντικατάσταση των εξαντλημένων συναδέλφων τους.

 

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε μεταδώσει το ΑΠΕ πληροφορίες ότι προωθείται εκκένωση του Σοφικού, επικαλούμενο τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος ωστόσο διαψεύδει ότι υπήρχε τέτοια εντολή.

 

Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημέρωσε, ότι, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».