Έρχεται το loutraki festival - Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μία σειρά από εξαιρετικές μουσικές συναυλίες, αλλά και μια θεατρική παράσταση που δεν πρέπει κανείς να χάσει περιλαμβάνει το φετινό Loutraki Festival 2020 που θα γίνει από 1 μέχρι 12 Αυγούστου σε όλο το εύρος του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

 

 

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε ανεπίσημα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν από κοινού την Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο, ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής.

 

 

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά, σε όλο το εύρος το Δήμου από 1η έως 12 Αυγούστου 2020, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και η χώρα μας με τον Covid 19 αλλά και τις πρωτόγνωρες συνθήκες, οικονομικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές που βιώνουμε όλοι μας.

 

 

“Στην διάρκεια της καραντίνας ο κόσμος επικοινωνούσε μέσα από την μουσική, στα μπαλκόνια“, είπε ο πολύπειρος Αλέξης Κωστάλας. “Κάποιοι πιστεύουν πως ο πολιτισμός σε τέτοιες στιγμές είναι πολυτέλεια και μάλιστα περιττή, αλλά ο Kαζαντζάκης έλεγε πως η πολυτέλεια είναι ελευθερία. Χαίρομαι που είμαι και πάλι εδώ, δίπλα σε ανθρώπους που με τα χρόνια έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι για την προσπάθεια που κάνουν…“.

 

 

Με τα λόγια του Αλέξη Κωστάλα συμφώνησε ο δήμαρχος Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης αναγνωρίζοντας ότι, “ο Πολιτισμός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ γι αυτό γινόμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι της τέχνης και του πολιτισμού. Αξιοποιούμε τις σπουδαίες καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιοχής αλλά και τα μουσικά μας σχήματα με στόχο για ακόμα μια χρονιά τη δημιουργική συνδιαλλαγή, την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου κατοίκων και επισκεπτών, την εκπαίδευση αλλά και την ψυχαγωγία…”.

 

 

Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά ο Χρήστος Νινιός και ο Γιάννης Τσελώνης.

 

 

Τι περιλαμβάνουν, όμως οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ;

 

 

Ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος διευθυντής της Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ περιέγραψε το πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές παραστάσεις αλλά και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

 

 

Ειδικότερα:

 

 

Διεθνές φεστιβάλ Opus, διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής με καλεσμένους τον Στάθη Μαυρομμάτη, τον Σπύρο Μουρίκη και άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι αφού κάνουν σεμινάρια μέσα στην πόλη θα κλείσουν με μια καταληκτική συναυλία στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα, με σύμπραξη της φιλαρμονικής.

 

 

Αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο με την παράσταση cinecitta”. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης, μαζί με την Φιλαρμονική Λουτρακίου θα παρουσιάσει soundtracks από τις σημαντικότερες μελωδίες του ιταλικού σινεμά, εμπλουτισμένο με αποσπάσματα από τις ταινίες.

 

 

Η Λουτρακιώτισα σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού με ένα πρόγραμμα για το φεγγάρι, υπό την Αυγουστιάτικη πανσέληνο (3 Αυγούστου) με έλληνες και ξένους συνθέτες.

 

 

Στους Αγίους Θεοδώρους στο θέατρο Μπεσκάκι θα φιλοξενηθεί η Φωτεινή Δάρρα με τον πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη. Ενδχεομένως να συμμετάσχει και η μικρή ορχήστρα Comprio, που ξεπήδησε μέσα από τα προηγούμενα φεστιβάλ.

 

 

Στο Υπανέμα θα βρεθεί η Μιρέλλα Πάχου σε ένα πολύ ωραίο live στην Λίμνη Βουλιαγμένης.

 

 

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στις 8 Αυγούστου, θα γίνει η κεντρική συναυλία του loutraki festival με την Γιώτα Νέγκα.

 

 

Rock festival στους Αγίους Θεοδώρους με τοπικά συγκροτήματα, αλλά και συμμετοχές από την Αθήνα.

 

 

Blues Festival στο πάρκο Δεξαμενής, και όχι στην παραλία, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Φέτος θα υπάρχει και μία θεατρική παράσταση. “Ο κύκλος με την κιμωλία” του Μπρέχτ, από το Θέατρο σε Φόρμα, το διαχρονικό αυτό αριστούργημα του Bertolt Brecht, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη.

 

 

Στην παράσταση ακούγεται απόσπασμα από το “Τέσσερις στρατηγοί” του Μάνου Χατζιδάκη, από την πρώτη παρουσίαση του “Κύκλου με την Κιμωλία” στην Ελλάδα το 1956, από το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”.

 

 

Η προπώληση των εισιτηρίων, λόγω των μέτρων ασφαλείας, γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Ωστόσο θα γίνει προσπάθεια σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές να δοθεί άδεια για να δημιουργηθούν κάποια σταθερά σημεία πώλησης. Σε όλες τις παραστάσεις δεν θα υπάρχουν θέσεις για όρθιους αλλά μόνο για καθήμενους.

 

 

korinthia.net.gr