Έρχεται τριήμερο! Το Λουτράκι θα "βουλιάξει", αλλά...

Αρκετές χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται στο Λουτράκι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς ο καιρός αναμένεται να είναι σύμμαχος αυτή τη φορά, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες...

 

Όλες οι επιχειρήσεις του Λουτρακίου, κάνουν τις τελευταίες τους ετοιμασίες για το τριήμερο που θα σημάνει και την (ανεπίσημη) έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν, σε επίπεδο τουριστών. Όλες; Όχι!

 

Υπάρχει μια επιχείρηση που σε πείσμα όλων, παραμένει κλειστή. Ο λόγος, για το Spa Λουτρακίου, που συνεχίζει να έχει κατεβασμένα τα ρολά του, παρά το γεγονός ότι από τη Δευτέρα 31 Μαΐου υπάρχει δημόσια εντολή για επαναλειτουργία των ιαματικών δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα, υπάρχει και το ΦΕΚ με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τα οποία, οφείλουν να λειτουργούν τα Υδροθεραπευτήρια. Αυτός είναι και ο λόγος που τα Λουτρά Πόζαρ και το Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό, λειτουργούν ήδη. Επίσης από το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, που η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. και το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου είναι μέλος, έχει εκδοθεί ήδη η απόφαση των Υπουργείων και του ΕΟΠΠΥ για τη χορήγηση επιδόματος Λουτροθεραπείας, προς τους επωφελούμενους λουόμενους.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν, να υποβάλουν αίτημα και να πάρουν όλη την κανονική τους άδεια (κάποιες ημέρες του 2020 και κάποιες του 2021) μέχρι τις 22 Ιουνίου 2021.

 

Την Πέμπτη 11-6-2021, 4 παρατάξεις εξέδωσαν κοινό Δελτίο Τύπου, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονται και στη μη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, υπήρξε η πρώτη φημολογία περί επανέναρξης της λειρουργίας του Spa στις 24 Ιουνίου, ενώ δόθηκε εντολή να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες των χώρων. Παρόλα αυτά, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει σαφής η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας. Μάλιστα, πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ΔΣ της Τουριστικής, με θέμα (μεταξύ άλλων) τη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου, μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι κ.κ. Δημήτρης Κοντός, Γιάννης Καραπανάγος και Δημήτριος Βασιλείου.

 

Όσο περνούν οι ημέρες, οι υπάλληλοι του Spa, οι οποίοι σημειωτέον δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα του προγράμματος Συν-εργασία, κάθονται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα, αφού δεν γνωρίζουν ποιό θα είναι το μέλλον της επιχείρησης. 

 

Ήδη, υπάρχει μια έντονη φημολογία περί εκμίσθωσης του Spa, κάτι που αυτή τη στιγμή, φαντάζει ως η μοναδική προσιτή λύση προκειμένου η επιχείρηση να σταματήσει να είναι ζημιογόνα και να επιβαρύνει τους δημότες. Άλλωστε, το υψηλό κόστος λειτουργίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη parking, αλλά και την υποχρέωση να προσλαμβάνεται προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ, καθιστούν την επένδυση που κόστισε στους δημότες περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, ιδιαίτερα "απαιτητική" οικονομικά. Κάτι που αποδεικνύεται και από τους ισολογισμούς, οι οποίοι στην πλειονότητά τους έχουν αρνητικό πρόσημο.

 

Σημειώνεται ότι έχει δρομολογηθεί από πλευράς Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, η μετακίνηση των υπαλλήλων της επιχείρησης στο Δήμο, αφού ήδη τρεις υπάλληλοι του Spa, έχουν "μεταφερθεί" στο Αλεξάνδρειο, όπου και ασκούν τα καθήκοντά τους.