Έρχονται στην Κόρινθο τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα!

Με στόχο την ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων εξασφαλίσθηκε για τον Δήμο Κορινθίων η χρηματοδότηση προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης με προϋπολογισμό 317.837 ευρώ.

 

Η προστασία του Περιβάλλοντος και η ενεργειακή εξοικονόμηση είναι δυο αλληλένδετες έννοιες, οι οποίες λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης αλλά και της κλιματικής κρίσης -που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ειδικά τα τελευταία χρόνια- αποκτούν όχι απλά επίκαιρο αλλά επείγοντα χαρακτήρα.

 

 

Στη δεδομένη ενεργειακή και περιβαλλοντική συγκυρία το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λαμβάνει σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, όπως η προώθηση της μικροκινητικότητας, δηλαδή η απεξάρτηση από την ακραία χρήση του αυτοκινήτου με την ενθάρρυνση χρήσης ενεργειακά φιλικών μέσων προς το περιβάλλον.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κόρινθος δεν μένει αμέτοχη, αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Βάζει στην καθημερινότητά της την ηλεκτροκίνηση με το πλέον φιλικό μέσο μετακίνησης, το ηλεκτρικό ποδήλατο.

 

Έννοιες όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα που στόχο έχει την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου με λιγότερους ρύπους, ηχορύπανση και κατανάλωση ενέργειας μέσα στις πόλεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ