Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα στην Κόρινθο με θέμα «Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία...»

«Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και στην οποία θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρες 11.00 έως 14.30 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54).

 

 

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. υλοποιεί την Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, “ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ”», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας.

 

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 10 (Π.Ε. 10), «Διεκδικούμε Μαζί» από την ομάδα έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν αίτηση συμμετοχής στο email: esamea2@pel.cosmotemail.gr, έως την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

 

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ε.Σ.Α.μεΑ., στην κα Μαίρη Σίδερη, στο τηλέφωνο 2710 221964 (8.00 - 16.00).

 

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

 

11.00 - 11.15 

Προσέλευση - Εγγραφές

Χαιρετισμοί

11.15 - 11.45

Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία - ΕΣΑμεΑ, Πρόεδρος European Disability Forum και International Disability Alliance

Νίκος Καραλής, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου

Βασίλειος Σπανός, Πρόεδρος Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Κορινθίας

Χαρίλαος Βυτινιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Βασίλειος Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορινθίων

Τα Δικαιώματα και οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους

11.45 - 12.30

Εβελίνα Καλλιμάνη, Υπεύθυνη Έργου - ΕΣΑμεΑ, Ειρήνη Τσαλουχίδου, Κοινωνική Λειτουργός - ΕΣΑμεΑ, Αγγελική Λινάρδου, Κοινωνική Λειτουργός - ΕΣΑμεΑ:

  • Πράξη «Αγησίλαος»
  • Δράση «Διεκδικούμε Μαζί» και 
  • Εγχειρίδιο: «Οδηγός καταπολέμησης διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

12.30 - 12.50 

Διάλειμμα / Coffee break 

Ο Ρόλος των Τοπικών Αρχών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας 

12.50 - 14.00

Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους

Τοποθετήσεις Τοπικών Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις - Μελών Ε.Σ.Α.μεΑ. Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

Μαρία Γεωργακλή, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

 

Βασίλειος Ταγαράς, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής (Κ.Κ.Π.) Δήμου Κορινθίων

 

Αναστασία Σπυροπούλου, Τμηματάρχης Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Κορινθίων

 

Αναστασία Λίτσα, Συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κορινθίων και Κινητής Μονάδας Π.Ε. Κορινθίας

 

Κωνσταντίνος Κατεμής, Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κορίνθου

 

14.00 - 14.30 

Συζήτηση / Κλείσιμο εκδήλωσης