Εθνική Ελλάδας: Αρνητικά όλα τα τεστ για τον κορονοϊό

Μετά το θετικό κρούσμα κορονοϊού στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, όλοι οι παίκτες αναγκάστηκαν να κάνουν ξανά τεστ για τον ιό, ενόψει και του αγώνα με το Κόσοβο στο Nations League, αλλά αυτά βγήκαν τελικά αρνητικά.

 

 

Η ΕΠΟ ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα μετά τι θετικό κρούσμα και γλίτωσε τα… χειρότερα, αφού η ομάδα μπορεί πλέον να ταξιδέψει κανονικά για την Πρίστινα και το δεύτερο παιχνίδι της στον όμιλο του Nations League.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το κρούσμα

 

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, η οποία βρίσκεται στην Λιουμπλιάνα και προετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής με το Κόσοβο στην Πρίστινα.

 

Ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της  UEFA (UEFA return to play protocol) και ενημερώθηκαν αμέσως ο ΕΟΔΥ και η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ.

Το μέλος της αποστολής που είχε θετικό δείγμα και είχε απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες για προληπτικούς λόγους από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αποχωρεί αύριο το πρωί από την αποστολή, ενώ η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας συνεχίζεται.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν σήμερα σε νέο τεστ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο της UEFA και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο πριν από την αναχώρηση της αποστολής στο Κόσοβο».