Εθνική Ελλάδας: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς νέος προπονητής για τα επόμενα δύο χρόνια! Ολυμπιακός, μεταγραφές: Το 1+1 των προσθηκών

Η ΕΠΟ ήρθε σε συμφωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι ο νέος κόουτς της για τα επόμενα δύο χρόνια.

 

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εξ αρχής ο Νο 1 στόχος της επικείμενης νέας διοίκησης της ΕΠΟ υπό τον Μάκη Γκαγκάτση που είναι και ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Ιουλίου και τα... κατάφερε! Ηρθε σε συμφωνία με τον 61χρονο πρώην προπονητή του Τριφυλλιού ο οποίος σύντομα θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του για τα επόμενα δύο χρόνια.

 

Ετσι, επιτυγχάνεται ο πρώτος χρονικά στόχος της επικείμενης νέας διοίκησης, η οποία ουσιαστικά ασκεί τα καθήκοντά της από τώρα. Ο Γκαγκάτσης ήθελε να κλείσει τον Σέρβο τεχνικό πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, ώστε να κερδίσει χρόνο ως προς την προετοιμασία του ενόψει των αγώνων του Nations League που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο και αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία του Γιοβάνοβιτς σε πάγκο εθνικής ομάδας.

 

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Το 1+1 των προσθηκών για το κέντρο και η παράμετρος του Ιμπόρα

 

Ο Ιμπόρα

 

 

Ο Ολυμπιακός θα κάνει το λιγότερο μία μεταγραφή στον χώρο του άξονα ενώ υπάρχει ένα μικρό... παράθυρο παραμονής του Βιθέντε Ιμπόρα στην ομάδα των Πειραιωτών.

 

Η μεταγραφική αναζήτηση της ομάδας του Ολυμπιακού αναφορικά με την ενίσχυσή του για το κέντρο του έχει κυρίως ως... βάση την Ισπανία με τον κόουτς Μεντιλίμπαρ να είναι ξεκάθαρος σε πολλές προτιμήσεις του για το ρόστερ του. Εκεί όπου δεσπόζουν ονόματα όπως αυτό του 34χρονου Ντάνι Γκαρθία και του 29χρονου Χοάν Χορδάν. Εκτός όμως από αυτούς τους 2 παίκτες ρόλο στον σχεδιασμό σχετικά με τον άξονα έχει και ο Ιμπόρα, από τη στιγμή που υπάρχουν μικρές (αλλά υπάρχουν) πιθανότητες να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Υπάρχει δηλαδή ένα μικρό... παράθυρο παραμονής του Βιθέντε Ιμπόρα (τον οποίο αναμφίβολα θέλει η Λεβάντε) στους Ερυθρόλευκους. Ο 36χρονος Ιμπόρα που αποδείχθηκε κομβικότατος προς το τέλος της σεζόν για τον Ολυμπιακό είχε 30 ματς μαζί του με 1 γκολ.

 

Με τα τωρινά δεδομένα όσον αφορά στους Γκαρθία, Χορδάν και Ιμπόρα μοιάζει - και είναι - πολύ πιθανό δύο εκ των τριών αυτών χαφ να είναι στο δυναμικό των Πειραιωτών για τη νέα περίοδο. Για το κέντρο ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί το λιγότερο μία προσθήκη εξού και το 1+1. Εάν δε δεν μείνει ούτε ο Ορτα (για τον οποίο έχει γίνει ήδη μία σοβαρή προεργασία) θα αποκτηθεί και 2ος χαφ. Δεν είναι πάντως καθόλου απίθανο αυτή η εβδομάδα στην οποία μπήκαμε να αναδείξει εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο.