Έτσι θα χτυπήσει η κακοκαιρία "Ιανός" την Κορινθία!

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι επιστήμονες της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρακολουθώντας στενά την πορεία της κακοκαιρίας «Ιανός», που κινείται προς τα δυτικά της χώρας.

 

Η κακοκαιρία «Ιανός» -η πρώτη του φετινού φθινοπώρου- θα επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Πέμπτη, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, η οποία αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

 

Αναφορικά με την Κορινθία τα πρώτα δείγματα της κακοκαιρίας θα φανούν πιθανώς από αργά το βράδυ της Πέμπτης προς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (18/9). Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ, θα αρχίσουν οι πρώτες βροχές, οι οποίες αναμένεται να κλιμακώνονται σταδιακά κατά την διάρκεια της μέρας. Από το μεσημέρι και μετά, το φαινόμενο θα δείξει τα «δόντια» του καθώς, οι βροχοπτώσεις θα είναι πολύ έντονες και με μεγάλες ποσότητες νερού. Τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα έχουν διάρκεια περίπου 18-20 ώρες, καθώς μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, ο "Ιανός" θα χτυπάει την Κορίνθια. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν άνεμοι στην περιοχή 4-5 μποφόρ.

 

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στο όποιο εφιστά την προσοχή στους πολίτες, ενώ παράλληλα τους καλεί να δείξουν ψυχραιμία σε αυτό το ακραίο φαινόμενο.