«Εβδομάδα Μητέρας»: Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, πρόκειται να υλοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Εβδομάδα Μητέρας».

 

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας μέσω της υλοποίησης διαφορετικών δράσεων ανά Περιφερειακή ενότητα σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου όπως μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ, μητέρες στην Τρίτη Ηλικία, μητέρες ΡΟΜΑ, μητέρες που έχουν δεχθεί βία.

 

Η Δράση θα υλοποιηθεί από  τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024 στις πέντε(5) Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Στην Κόρινθο η δράση θα υλοποιηθεί στις 14 Μαΐου και ώρα διεξαγωγής 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού Δήμου Βέλου Βόχας ΠΕ Κορινθίας  για τις μητέρες ΡΟΜΑ, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, από τον οποίο θα υλοποιηθεί ενημέρωση σε θέματα ατομικής υγιεινής.

 

Με την ολοκλήρωση των δράσεων θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου με το υλικό των ημερίδων και ενημερωτικό υλικό, καθώς και αποτίμηση των δράσεων, με έμφαση την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή ως κύριο στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.