Έβρος: Επέστρεψε στην Τουρκία ο 38χρονος που πέρασε τα σύνορα

Επέστρεψε στην Τουρκία και την πόλη του, την Αδριανούπολη, πριν το απόγευμα του Σαββάτου, ο 38χρονος Τούρκος δημοτικός υπάλληλος Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στις Καστανιές από Έλληνες στρατιώτες, γιατί εισήλθε παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

 

 

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, το οποίο τον καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και διέταξε την διοικητική απέλαση του, ολοκληρώθηκαν και ελάχιστα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα απελάθηκε

 

.Πρώτη είδηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι η απέλαση του Τούρκου πολίτη.

«Η Ελλάδα απέλασε τον χειριστή του εκσκαφέα», αναφέρει σε πρωτοσέλιδό του το CNN Turk, σημειώνοντας που είχε συλληφθεί από Έλληνες στρατιώτες καθώς φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

 

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και με σειρά φωτογραφιών από την υποδοχή του Τούρκου πολίτη.

 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το evros-news, οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας τον παρέδωσαν στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέρφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά και αυτοί αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο. Τον συνόδευε και πήγε μαζί του στην Αδριανούπολη και ο δικηγόρος του κ.Καπετανίδης.

 

 

Πηγή: 

evros-news

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ