Εξαιρετική η Πασχαλινή συναυλία Calde Lacrima από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου (εικόνες)

Με ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τα Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας, τη συμμετοχή 4 χορωδιών από την Αθήνα και επίσημο προσκεκλημένο τον Κερκυραίο Αρχιμουσικό Μιχάλη Μιχαλόπουλο πραγματοποιήθηκε η συναυλία Calde Lacrime από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου το Σάββατο του Λαζάρου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

 

Μια εξαιρετική βραδιά σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας που παρουσίασε ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας!

 

 

Συμμετείχαν οι χορωδίες Choremus, Chorus Nova, το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο και η Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης με τους μαέστρους τους: Φαίδρα Γιαννέλου, Δημήτρη Καραβέλη και Κωνσταντίνο Γιώτη.

 

 

Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιελάμβανε έργα των Bach, Mascagni, Albinoni και αποσπάσματα από τα εμβληματικά Requiem των Mozart και Verdi.

 

 

Στο δεύτερο μέρος οι παρευρισκόμενοι πήραν μια γεύση από Κερκυραϊκό Πάσχα καθώς ακούστηκαν όλες οι πένθιμες μάρτσιες που παίζουν οι Φιλαρμονικές του νησιού το Μεγάλο Σάββατο το πρωί στη Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα!

 

 

Κορυφαία στιγμή η παρουσία του αρχιμουσικού Μιχάλη Μιχαλόπουλου που διεύθυνε τη σύνθεση του, το «Πεπρωμένο» αφιερωμένο στη μνήμη του δασκάλου του, Δημήτρη Δαπέργολα. Ο κερκυραίος μουσικός αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην ορχήστρα αλλά και το υψηλό επίπεδο των μουσικών της.

 

 

Τη συναυλία Calde Lacrime διεύθυνε ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.