Εξετάζεται ο τριπλασιασμός των προστίμων

Πέρα από τις συγκεκριμένες απαγορεύσεις κυκλοφορίας και χρονικής απoμείωσης των αδειών μετακίνησης οι οποίες προγραμματίζονται να επιβληθούν στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, η κυβέρνηση φαίνεται πως μελετά και τον τριπλασιασμό των προστίμων που επιβάλλονται για τη μη τήρηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης.

 

Επειδή κάθε μέρα που περνά επιβαρύνει τις αντοχές των πολιτών στην απομόνωση, αλλά και ενθαρρύνει τους πολίτες να επιχειρήσουν αχρείαστες και ανώφελες εξόδους από το σπίτι τους προφασιζόμενοι διάφορες ανάγκες, φαίνεται πως η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση επιθυμεί να αποφύγει την οποιαδήποτε εξάπλωση της νόσου που θα οφείλεται σε απροσεξίες και ασυνέπειες της τελευταίας στιγμής δεδομένου ότι η χώρα εισέρχεται βήμα βήμα στην κρίσιμη φάση της κορύφωσης της επιδημίας Covid-19.

 

Αυτό σημαίνει πως για ένα χρονικό διάστημα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην αύξηση των κρουσμάτων, τους θανάτους και τις εισαγωγές για νοσηλεία θα ακολουθήσουν μία σταθερή οριζόντια πορεία έως ότου αρχίσουν να παίρνουν τη μορφή μίας φθίνουσας καμπύλης. Αυτή η φάση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά και ψυχολογικά βεβαρημένη, διότι πολλοί πολίτες θα νομίζουν ότι ο κίνδυνος πέρασε. Δεν συμβαίνει όμως αυτό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα θα ενταθούν οι περιπολίες και ο έλεγχος των μετακινήσεων.

 

zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ