“Έξυπνα” φώτα σε όλο τον δήμο Βέλου Βόχας

«Έχω βάλει πολλές υπογραφές σε συμβάσεις στα χρόνια που είμαι δήμαρχος. Αυτή, νομίζω πως είναι μία από τις πιο σημαντικές». Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος χαιρέτισε την υπογραφή της σύμβασης, με την οποία τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση όλου του φωτιστικού δικτύου του δήμου. Η αντικατάσταση αφορά νέα φωτιστικά σώματα τύπου led τελευταίας τεχνολογίας, ασύρματα διασυνδεδεμένα, που θα μπορούν να υποδεχτούν εφαρμογές smart city. Το έργο (με προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ) θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία, η οποία θα πληρώνεται με ποσοστό από την εξοικονόμηση που θα προκύψει και η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακυριάκος, θα φτάνει τις 250.000 ευρώ τον χρόνο. Οι 190 χιλιάδες θα είναι από την μείωση του κόστους ενέργειας και οι 70.000 από το κόστος συντήρησης, το βάρος της οποίας θα αναλάβει η εταιρεία.

 

 

Ο δήμος μέσα από την δράση αυτή πετυχαίνει αλλαγή όλων των φωτιστικών λαμπτήρων με νέους led τελευταίας τεχνολογίας, με δεκαετή εγγύηση, απόκτηση συστημάτων ελέγχου μέτρησης ενέργειας και συστήματα προληπτικής συντήρησης CMS. Έτσι, για παράδειγμα, κάθε φορά που θα καίγεται ή θα χαλάει μία λάμπα, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση μέσω του δικτύου ελέγχου, ώστε να παρεμβαίνει ο δήμος. Ταυτόχρονα ο δήμος θα διαθέτει σε ενεστώτα χρόνο εικόνα για την κατανάλωση της ενέργειας.

 

 

Ο δήμαρχος Βέλου Βόχας ανέφερε ακόμα ότι για τον πολίτη υπάρχουν μία σειρά από άμεσα κέρδη, πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας που αφορούν στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας και την αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.  

 

 

korinthia.net.gr