Eυρωμπάσκετ 2021: Στο δεύτερο «σκαλί» η Ελλάδα

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε η Εθνική Ανδρών μπάσκετ, εν όψει της κλήρωσης των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2021. 

 

 

Ανάλογα με την ετυμηγορία της δευτεριάτικης κληρωτίδας, θα σχηματιστούν 8 Όμιλοι των 4 ομάδων και θα προκριθούν τρεις από κάθε γκρουπ.

 

 

Σημειωτέον ότι στη διαδικασία θα συμμετάσχουν κανονικά, «εκτός συναγωνισμού» και οι ομάδες των χωρών που θα φιλοξενήσουν από κοινού την τελική φάση: Γερμανία, Ιταλία, Γεωργία, Τσεχία. Από τους Ομίλους όπου θα τοποθετηθούν οι οικοδέσποινες χώρες, θα δοθούν μόνο 2 εισιτήρια πρόκρισης.

 

 

Οι έξι προκριματικές αγωνιστικές θα μοιραστούν σε τρία «παράθυρα», στις 17-25 Φεβρουαρίου 2020, στις 23 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2020 και στις 15-23 Φεβρουαρίου 2021. Στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας με την Ελλάδα περιλαμβάνονται η Ρωσία, η Κροατία και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, ενώ την τετράδα των «μεγάλων» απαρτίζουν η Ισπανία, η Γαλλία, η Σερβία και η Λιθουανία.

 

 

Ο ελληνικός Όμιλος θα συμπληρωθεί με μία ομάδα από την τρίτη βαθμίδα (Ιταλία, Λεττονία, Τουρκία, Ουκρανία), μία από την πέμπτη (Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Ισραήλ) και μία από την έβδομη (Εσθονία, Βουλγαρία, Σουηδία, Αυστρία).

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ