FIFA: Το Grexit δεν είναι πια μακρινό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου της FIFA για όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το GREXIT φαντάζει πολύ πιθανό, όπως άφησε να εννοηθεί ο Χούμπελ.

 

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και άλλοι δύο συνεργάτες του συζήτησαν με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη το καυτό ζήτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μέλλον του μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα και το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.  

 

«Αυτή η συμπεριφορά μάς οδήγησε να έρθουμε εδώ. Για τα σωστά βήματα για να υλοποιηθούν απ' όλους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα αγκαλιάσουν όλοι. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χούμπελ.

 

Και πρόσθεσε:

 

«Αφήστε τα όπλα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. ΟΚ, ο στόχος είναι η νίκη, αλλά όχι με όπλα και απειλές. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν συμφέρει κανέναν να μην έχει θεατές ή παιδιά στο γήπεδο. Δεν είναι προς το όφελος κανενός. Ούτε για την Εθνική. Αναρωτιέμαι: πώς οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω τα κάνουν όλα σωστά και εδώ υπάρχει βία; Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες. Συνθήκες που βλάπτουν τα παιδιά και τους νέους της υπέροχης χώρα σας».

 

Ο κ. Χούμπελ έκανε κάλεσμα σε όλους: 

 

«Μόλις προέρχομαι από συνάντηση με τον κ. Βέλα και τον υπουργό. Συζητήσαμε το πώς θα γίνει να επιλυθεί το θέμα. Ξεκαθαρίστηκε πως η πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει. Η ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου είναι άλλο πράγμα. Εδώ όμως διακυβεύονταν η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, γι' αυτό ελήφθη η απόφαση διακοπής. Συζητήσαμε για το πώς μπορούν η ΕΠΟ και η πολιτεία να βρουν λύσεις για το θέμα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν και ότι θα βρουν την κατάλληλη λύση. Είμαστε εδώ για συστάσεις και να επιβλέπουμε τη λειτουργία».

 

Όσο για τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της Επιτροπής παρακολούθησης είπε σχετικά:

 

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες».

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Χούμελ είπε: 

 

Για τα μέτρα που πρότεινε:  

 

Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να επιβάλει μέτρα. Τα προβλήματα προκλήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Είναι αρμοδιότητα της FIFA να δει κατά πόσο θα ανεχτεί την κατάσταση. Δεν είμαι εδώ για να προτείνω τι μέτρα πρέπει να παρθούν.

Μιλήσατε για Grexit. Η συγγνώμη του κ. Σαββίδη σημαίνει κάτι, τον ρώτησε δημοσιογράφος. 

 

"Υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών, είναι στο χέρι του δικαστή τι θα κάνει. Η πιθανότητα του Grexit, είναι πιθανή. Δεν λέω ότι θα γίνει. Όμως αν εντέλει φτάσουν εκεί τα πράγματα, μην πει κανένας ότι δεν είχαμε κάνει αναφορά σε αυτό το ενδεχόμενο. Φαντάζεστε να κυκλοφορούσε ένας παράγοντας με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στη Γερμανία;".
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ