Final Four 2024: Υγεία στην τελική ευθεία, το στοιχείο που δεν αγοράζεται

Με την ψυχολογία στα ύψη και με υγεία μπαίνουν στο Final Four οι τέσσερις φιναλίστ της EuroLeague. Και με υγεία, καθώς μόλις μία είναι η απουσία για Ρεάλ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε.

 

Τα ψέματα τελείωσαν. Η EuroLeague μπαίνει, απόψε στο Βερολίνο, στην τελική της ευθεία με δύο τιτανομαχίες που θα κόψουν την ανάσα. Παναθηναϊκός εναντίον Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακός εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης, σε δύο σαραντάλεπτα (αν δεν υπάρξουν παρατάσεις) για την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (26/5).

 

Το κλίμα στη γερμανική πόλη είναι, μέχρι στιγμής, ακριβώς όπως το περιμέναμε. Ήρεμο, με λιγοστό κόσμο των δύο ομάδων καθώς το μεγαλύτερο μέρος ταξιδεύει σήμερα από την Ελλάδα και από τις γύρω χώρες, με καλές καιρικές συνθήκες και με απίθανη αισιοδοξία πως... όλοι θα πετύχουν.

 

Οι τέσσερις φιναλίστ είναι ομάδες που, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο, έχουν εμπειρία από Final Four. Από τις εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις (media days, press conferences κτλ.) που φέτος είναι λιγότερες, απο τη διαχείριση του άγχους και της πίεσης, του ύπνου και της χαλάρωσης.

 

Το σημαντικότερο είναι ότι σε αυτό το τουρνουά ήρθαν όλοι με γεμάτα ρόστερ. Ή τέλος πάντων, σε μεγάλο ποσοστό, καθώς υπάρχει μία απουσία, αυτή του Γκάμπριελ Ντεκ της Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι είναι οι μόνοι που έφτασαν στο Βερολίνο με πρόβλημα, το οποίο ωστόσο έχουν μάθει να καλύπτουν καθώς ο Αργεντινός έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς. Σοβαρούς.

 

Ασθένειες και μικροπροβλήματα υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες, πλέον όμως οι τέσσερις φιναλίστ αισθάνονται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία με όλα τους τα όπλα. Και με καλή ψυχολογία.

 

Η Ρεάλ σκούπισε τη Μπασκόνια και είναι η καλύτερη ομάδα της σεζόν, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην καλύτερη φάση της τελευταίας δεκαετίας, η Φενέρμπαχτσε "πετάει", ο Ολυμπιακός έφτασε στο τρίτο σερί Final Four με μπρέικ σε Game 5. Είναι και οι τέσσερις επιτυχημένοι, τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή τους πορεία και βρίσκονται 40 λεπτά μακριά από το ματς στο οποίο δεν θα υπάρχει η παραμικρή πίεση.

 

Τα δύσκολα έρχονται απόψε, λοιπόν, καθώς οι ημιτελικοί είναι τα ματς που "φτιάχνουν" ή "γκρεμίζουν" όνειρα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει το δικό του show, όλοι ελπίζουν ότι η συνύπαρξή τους θα είναι ειρηνική και θα σημάνει την αρχή μίας νέας εποχής, μίας καλύτερης εποχής καθώς οι αιώνιοι του ελληνικού μπάσκετ αναμένονται ακόμη καλύτεροι την επόμενη σεζόν.

 

ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ