Φληναφήματα Κοντονή – “Βελτιώνει” τη Δικαιοσύνη αλλάζοντας… κτήρια

Αντί να προωθήσει πραγματικές τομές για τη βελτίωση απόδοσης Δικαιοσύνης ο αριστερόστροφος αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Κοντονής προωθεί ψήφιση νομοσχεδίου, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, για το σπάσιμο του πρωτοδικείου Αθηνών σε τρία μέρη, καθώς και ολοκλήρωση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία, προανήγγειλε σήμερα από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

 

Ο υπουργός συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Εισαγγελίας Ηλ. Ζαγοραίο, του Πρωτοδικείου Ελ. Γεωργίλης και εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων, παρουσία του γγ του Δημ. Παπασπύρου.

 

Ο κ. Κοντονης δήλωσε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την δικαστική αστυνομία που θα συνδράμει σημαντικά τους δικαστικούς λειτουργούς στο έργο τους.

 

Ειδικότερα για το σπάσιμο του Πρωτοδικείου δήλωσε ότι «είναι αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσπαση του πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας της Αθήνας. Ήδη με το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καθοριστεί ο τρόπος επιλογής της έδρας των δυο πρωτοδικείων. Αυτός ο υδροκεφαλισμός που επικρατεί εδώ και χρόνια κατά ένα παράλογο τρόπο στο πρωτοδικείο Αθηνών, μοναδικό παράδειγμα στην Ευρώπη θα σταματήσει... Εκτιμώ ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν τα νέα πρωτοδικεία ανατολικής και δυτικής Αττικής μέσα στο 2019».

 

“Σοβαρές” και “βαρυσήμαντες” αποφάσεις για… τομές στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ανερυθρίαστα! Αντί να βρει τρόπο να ιδρύσει Οικογενειακά Δικαστήρια για να σταματήσει η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας… Αντί να βρει τρόπο να βελτιώσει το έμψυχο δυναμικό της Ελληνικής Δικαιοσύνης ή έστω να το επιμορφώσει, μήπως και βελτιώσει τις αποφάσεις του, ο υπουργός ασχολείται με τα κτήρια. Όπως και οι προκάτοχοί του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ