Φολέγανδρος: «Βόμβες» από τον συνήγορο του Κορίνθιου δράστη – Απάντησε με αιχμές ο Αλέξης Κούγιας

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί την Παρασκευή, 23.07.2021, ο 30χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο.

 

Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την απολογία του, αποφάσισαν την προφυλάκισή του, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

 

Παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισής του για να πείσουν ότι ο 30χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, οι Αρχές δεν πείσθηκαν, κρίνοντας ότι ο δράστης ξυλοκόπησε και σκότωσε το θύμα με πρόθεση.

 

«Πτώση συνείδησης» τελικά η «απόπειρα αυτοκτονίας»

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο δικηγόρος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, σημείωσε ότι ο δράστης την ώρα της εγκληματικής πράξης δεν είχε συνείδηση του τι έκανε.

 

«Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή», είπε και συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος συνεργάστηκε με τις Αρχές παρά τη «δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε».

 

Αρνείται την έκθεση ο συνήγορος του δράστη και δεν αποκλείει να εγκαταλείψει την υπόθεση

 

Αρνούμενος κατηγορηματικά ότι η ιατροδικαστική έκθεση, που δείχνει τραύματα από ξυλοδαρμό και σύρσιμο στα βράχια, έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι «δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι την χτυπούσε».

 

«Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Δεν υπάρχει έκθεση. Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στη διάθεσή μας. Η έκθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στη δικαιοσύνη, δεν έχει συνταχθεί ακόμη, δεν υπάρχει στη δικογραφία. Υπάρχει μια πρώτη έκθεση με την καταγραφή των κακώσεων».

 

Σε αντίθετη περίπτωση, δε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την υπεράσπιση του 30χρονου.

 

«Ο εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά ότι την χτυπούσε για ώρα. Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, εγώ δεν έχω κανέναν υπερασπιστικό λόγο στο πλάι του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε ότι είναι διπολικός από το 2015», είπε.

 

Και συνέχισε: «Πρέπει να δούμε αν ο συγκεκριμένος, όταν προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη είχε έλεγχο της συνείδησής του. Αν είχε, να φάει την ποινή που προβλέπει ο νόμος και εγώ θα είμαι από αυτούς που θα φωνάζουν να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται», τόνισε ο συνήγορος του 30χρονου».

 

 

«Δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας»

 

Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε «φήμη» τις πρωινές πληροφορίες για απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου, επισημαίνοντας πως: «Υπήρξε μια τέτοια φήμη όταν όμως μίλησα με τον γιατρό με διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια πτώση συνείδησης. Έχασε τις αισθήσεις του, βυθίστηκε».

 

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος του 30χρονου, ο δράστης έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, ωστόσο δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας.

 

Κούγιας: «Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα»

 

«Δύσκολη υπερασπιστική επιλογή», χαρακτήρισε από την πλευρά του την υπερασπιστική γραμμή του 30χρονου ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, μιλώντας στο ίδιο δελτίο ειδήσεων.

 

«Πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτός αυτός ο ισχυρισμός. Από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν έχει νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα. Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα γιατί ακόμη και αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας», είπε.

 

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι ο 30χρονος το 2015 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του στον ελληνικό στρατό «και δεν γνωρίζω αν αυτό το χαρτί χρησιμοποιήθηκε για να ματαιωθεί η υποχρέωσή του να υπηρετήσει».

 

 

Καμία ύποπτη συμπεριφορά στο παρελθόν

 

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 26χρονης, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, «κανείς, ούτε στο κοινωνικό περιβάλλον, ούτε στο οικογενειακό, ούτε στο επαγγελματικό, δεν είχε υπόνοια ώστε να διατύπωνε περίεργη συμπεριφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο σοβαρό επεισόδιο».

 

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας ήρθε σε επικοινωνία με τη μητέρα της 26χρονης μετά τη δολοφονία της: «Ο άνθρωπος αυτός έπεισε μια κοπέλα ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μου τηλεφώνησε με δική της πρωτοβουλία η μητέρα της 26χρονης και μου είπε ότι η σχέση αυτή είχε ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Κάτι θα είχε δει».

 

Ενδιαφέρον είναι επίσης το στοιχείο ότι μετά τη δολοφονία της 26χρονης κοπέλας, ο 30χρονος έσβησε τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα και επικοινώνησε με δικηγόρους.

 

«Με το που έκανε το έγκλημα έκλεισε τους λογαριασμούς του. Εξαφανίστηκε από όλους και ήρθε σε επαφή μόνο με δικηγόρους», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ