Φοροκαταιγίδα για πέντε μήνες - Πάρτε ανάσα και διαβάστε τι φόρους πρέπει να πληρώσετε και πότε

Έως και 6 διαφορετικούς φόρους θα πληρώσετε έως το τέλος του Ιανουαρίου. Αφορούν στα εισοδήματα του 2017, την ακίνητη περιουσία του 2018 και τα οχήματα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το 2019.

 

 

 

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχετε καταβάλει στα δημόσια ταμεία τη δεύτερη δόση των φόρων που έχουν βεβαιωθεί από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σας. Αυτό αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και το ποσό που πρέπει να πληρώσουν υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ.

 

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρώσετε την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ENΦIA). Θα ακολουθήσουν άλλες 4 δόσεις, που λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου 2018, Νοεμβρίου 2018, Δεκεμβρίου 2018 και Ιανουαρίου 2019. Η υποχρέωση αυτή αφορά σε περίπου 6,3 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα

 

Άν είστε ιδιοκτήτης ή διαχειριστής εταιρίας, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχετε εξοφλήσει την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017. (Ακολουθούν άλλες 3 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018). Η υποχρέωση αυτή αφορά σε 100.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα.

 

Έως το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβάλετε άλλη μία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ύψος της δόσης αυτής για όλα τα νοικοκυριά είναι περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

 

Στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου , θα πρέπει να καταβάλετε τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων σας για το έτος 2019.

 

Συνολικά, έως και το τέλος Ιανουαρίου 2019 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και εκατοντάδες χιλιάδες νομικά πρόσωπα οφείλουν να πληρώσουν: φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2017, Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για το 2018 και τέλη κυκλοφορίας για το 2019. 

 

Τα συνολικά πληρωτέα ποσά των παραπάνω φόρων υπερβαίνουν τα 10,4 δισ. ευρώ, μαζί με αυτά που ήδη έχουν εξοφληθεί ή θα έπρεπε να έχουν εξοφληθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (1η δόση του συνόλου των φόρων από την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, 1η και 2η δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κ.λπ.).

 

economico.gr

  •  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ