Φωτιά σε πλοίο:Πληροφορίες για 11 αγνοούμενους στην πρώτη καταμέτρηση

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για 11 αγνοούμενους από τη φωτιά που ξέσπασε στο  επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα.

 

 

Η πληροφορία για τους αγνοούμενους φαίνεται να προκύπτει από την πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους, όπου μετρήθηκαν 279 άτομα από τους συνολικά 290 επιβαίνοντες (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) που βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi. 

 

 

Σε επικοινωνία του protothema με τον όμιλο, εκπρόσωπος ανέφερε: «Είναι νωρίς να κάνουμε κάποια δήλωση. Προσπαθούμε να διασταυρώσουμε πληροφορίες και να συγκρίνουμε πόσοι δηλώθηκαν στο passenger list με όσους διεσώθησαν. Διασωθέντες έχει περισυλλέξει και το ιταλικό σκάφος, περιμένουμε την καταμέτρηση και ταυτοποίηση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας».

 

Οι διασωθέντες από το πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες βρίσκονται επί του παρόντος σε τρία πλωτά (σε ένα πλωτό είναι πάνω από 200 άτομα) και αναμένεται να καταπλεύσουν στην Κέρκυρα σε μια ώρα. Εκεί το Λιμενικό έχει καθορίσει 4 σημεία καταμέτρησης όπου θα γίνει και ταυτοπροσωπία, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τους αγνοούμενους.

 

Οι έρευνες στην θάλασσα συνεχίζονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ