Γ. Ψυχογιός: Καλλιεργούν ένστικτα ασφάλειας με ρατσιστικά κίνητρα

Η κυβέρνηση επιδιώκει μία επίδειξη δύναμης εις βάρος των πιο αδύναμων και την δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να διεγείρει ένα ένστικτο ασφάλειας που παραπέμπει σε ρατσιστικά κίνητρα, όπως οι απαράδεκτεςς δηλώσεις Μπαλάσκα, είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Όσα έγιναν στα Εξάρχεια με την επιχείρηση της ΕΛΑΣ κατά προσφύγων «δεν προκαλούν έκπληξη, αλλά ντροπή και οργή … επιχειρήσεις που στοχοποιούν τους πιο αδύναμους, που σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή. Είναι διεθνής εξευτελισμός» για την Ελλάδα, «παραπέμπουν σε άλλες χώρες και νοοτροπίες», είπε ο κ. Ψυχογιός, αλλά «και σε εποχές Νίκου Δένδια και του “Ξένιου Δία” κατ’ ευφημισμό και με οργουελιανή λογική».

«Η ασφάλεια δεν επιτυγχάνεται με αυτές τις πρακτικές, αλλά με πολιτικές ανοιχτών κοινωνιών, ανεκτικότητας, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, αυτά που κάνουν οι δημοκρατικές κοινωνίες», συνέχισε ο ίδιος. «Το σχέδιο» της κυβέρνησης αφορά «την επίδειξη δύναμης και τις εντυπώσεις, την κινητοποίηση ενός ενστίκτου ασφάλειας που παραπέμπει σε ρατσιστικά κίνητρα».

Χαρακτήρισε αντίστοιχα «εντελώς απαράδεκτες» τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα που αναφέρθηκε σε ανθρώπους ως «σκουπίδια» και «σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα». «Θέλω να πιστεύω», τόνισε, «ότι δεν απηχεί τις απόψεις του συνόλου των αστυνομικών … αλλά καταλαβαίνετε πόσο αγώνα έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα και πόσο απαράδεκτες ήταν αυτές οι δηλώσεις».

«Το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή η Νέα Δημοκρατία δεν θα το χτυπήσει, αυτό δηλαδή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με πολλαπλές επιχειρήσεις, για το εμπόριο ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο … και χαιρετίστηκε από τους κατοίκους τότε», θύμισε ο κ. Ψυχογιός.

Σημείωσε παράλληλα ότι «εάν δεν αναβαθμιστούν οι δημοτικές υπηρεσίες και υποδομές, η καθαριότητα, ο φωτισμός, οι ελεύθεροι χώροι, τα σχολεία … να γίνονται δρώμενα, κτλ., δεν πρόκειται να ενισχυθεί η περιοχή, προς τέρψιν των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων του real estate, του Airbnb και των μεγάλων μεσιτικών γραφείων, που περιμένουν να απαξιωθεί η περιοχή για να πέσουν οι τιμές … ο κόσμος το έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά, εμείς πρέπει να επιμείνουμε στην εφαρμογή των πολιτικών για την κατοικία, την αξιοποίηση κτιρίων, την ανάπλαση νεοκλασικών, το χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τις δημοτικές δομές, όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις».

 

stokokkino.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ