Γ. Ψυχογιός στο Loutraki365: "Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα για όλους τους κατοίκους της Κορινθίας"

Σε συνέχεια των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί και των παρεμβάσεών μας εντός κι εκτός Βουλής, ξεκίνησε βάσει του Ν. 4563/2018 του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής η υλοποίηση του έργου «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης (ΠΕΤΚ) στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» που περιλαμβάνει και δεκάδες περιοχές της Κορινθίας.

 

Με τον τρόπο αυτό, ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε μια αδικία για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας πανελλαδικά, που δεν είχαν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, προβλέποντας την χορήγηση εφάπαξ  χρηματικού βοηθήματος 110€ για τους μόνιμους κατοίκους δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό από τον πάροχο που θα επιλέξουν, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

 

Πρόκειται για μια ουσιώδη παρέμβαση της Κυβέρνησης που στοχεύει στην απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης ανατρέποντας ένα καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε το 2013 από την προηγούμενη κυβέρνηση και άφησε εκτός ψηφιακού σήματος περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες που διαβιούν σε δυσπρόσιτες και, επομένως, νευραλγικές για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας περιοχές.

 

Με αυτή την κίνηση, τέλος, εξασφαλίζεται η πρόσβαση στην ενημέρωση, αλλά και η αλληλεπίδραση των τοπικών κοινωνιών με το τηλεοπτικό προιόν, που θα συμβάλει στην βελτίωσή του, αλλά και την καλύτερη προβολή του πολιτισμού και των προβλημάτων από κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

 

 

Στην Κορινθία εκτός από τις τέσσερις περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων - που αναδείξατε κι εσείς στο σχετικό δημοσίευμα - (δείτε εδώ) έχουν ενταχτεί, επιπλέον, περισσότερες από 40 περιοχές που καλύπτουν όλους τους Δήμους του Νομού, που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα και με δική τους ευθύνη να υλοποιήσουν το έργο.