Γαλάζιες σημαίες και δυναμική καμπάνια για το καλοκαίρι στην Κόρινθο

Το ζήτημα της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης το καλοκαίρι παραμένει ένα απο τα πιο σημαντικά στην ατζέντα όλων των δήμων της Ελλάδας, καθώς μετράμε πλέον αντίστροφα για το άνοιγμα και αυτών των καταστημάτων, το οποίο αναμένεται να γίνει νωρίτερα από την αρχική προβλεπόμενη ημερομηνία της 1ης Ιουνίου.

 

 

Τα μέτρα προφύλαξης για την διάδοση του covid19 έχουν προκαλέσει αναστάτωση, καθώς είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων.

 

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος Κορινθίων είχε πριν απο λίγες ημέρες μία συζήτηση με τους καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος που θα τις βοηθήσει να μείνουν όρθιες.

 

 

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες έκαναν λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μείωση έως μηδενισμός των δημοτικών τελών, αλλά και φροντίδα για τις υποδομές που υπάρχουν αυτή την στιγμή και στην πραγματικότητα έχουν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια. Έγινε σαφές επίσης πως υπάρχει ανάγκη για μια γενικότερη ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου, καταρχήν στα Καλάμια που παραμένει στην ίδια κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια.

 

 

Από την πλευρά του δημάρχου, όπως φάνηκε και από τις απαντήσεις του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερο στο πως θα μεγαλώσει ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων αυτών παρά στο πως θα γλυτώσουν κάποια χρήματα μέσα από την μείωση των τελών (επισημαίνοντας, πάντως, πως και αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει).

 

 

Ο δήμαρχος Κορινθίων επανέλαβε την δέσμευσή του ότι όλες οι επιχειρήσεις που πληγήκανε από την υγειονομική κρίση δεν θα πληρώσουν δημοτικά και άλλα τέλη για όσο διάστημα ήσαν κλειστές. Ωστόσο δεν δεσμεύτηκε για άλλες δράσεις από εδώ και πέρα, καθώς, όπως είπε, θα περιμένει πρώτα να δει τι θα κάνει η κυβέρνηση με τον δήμο να έρχεται να συμπληρώσει τα κενά. Για το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων επανέλαβε πως είναι στις προθέσεις του να δοθούν περισσότερα τετραγωνικά μέτρα σε όσες περιπτώσεις επιχειρήσεων είναι αυτό εφικτό, χωρίς, ωστόσο, αυτό να είναι σε βάρος της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών.

 

 

Ο κ. Νανόπουλος φαίνεται πως ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνιακή προβολή της Κορίνθου, ώστε να εκμεταλλευτεί την εγγύτητα με το Μητροπολιτικό Κέντρο. Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται ενέργειες για να ξαναπάρουν οι παραλίες σε όλο τον δήμο Γαλάζια Σημαία ύστερα από πολλά χρόνια, αλλά και για διαφημιστική προβολή της Κορίνθου σε κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

 

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα αυτή, όπως έγινε γνωστό και στην συνέντευξη Τύπου, θα ξεκινήσει από τις 18 Μαΐου.

 

 

korinthia.net.gr